avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Telekom- Firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Telekom- Firma de recuperari

Buna ziua.
As aprecia ajutorul dumneavoastra in legatura cu urmatoarea probema.
Pe data de 23.12.2019 am primitun mesaj de la APS Romania : Inca figurati cu restana la factura Telekom!Achitati urgent suma de 147.99. Incercand sa i-au legatura cu un reprezentat Telekom acestia nu mi-au spus pentru ce servicii si m-au informat ca au scris adresa de e-mail gresit in sistem. Nu am primit niciun mesaj sau o alta instiintare din partea lor n tot timpul acesta.
Sunand la firma de recuperari, am aflat ca soldul facturii provine din taxa de rezliere (nu am fost informata nici ca o sa rezilieze contractul) si echipament.
Astazi am mai primit un mesaj, amanarea platii va agraveaza situatia comerciala. Ma simt ca si cum as fi amenintata.
Intrebarea mea este urmatoarea, este legala si corecta aceasta taxa daca nu a fost unilateral si fara instiintarea mea. Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului.este aplicabila aici?Am inteles de la Dna de la recuperari ca trebuiausa ma anunte intr-un fel.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta siuatie?

Va multumesc

Cu stima,
Evelin Rotaru
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu plătiți nici măcar un leu și ignorați amenințările firmei de recuperări oricât de insistenți ar fi.
De ce spuneti acest lucru ?
Am si eu o problema ce cei de la Telecom si sunt amenintat de o dudita la telefon ca ma trimite in instanta daca nu imi platesc datoria de 1200lei din faptul ca am cerut sa imi inchida contractul cei de la Telekom si nu au vrut. A spus ca e imposibil. Decat daca achit abunamentul pe tot anul. M-au prostit de la bun inceput eu eram pe cartela si apoi m-au prostit sa imi fac abunament desi nu vroiam. Eu vroiam romming pe carte si au spus ca nu se poate decat la abunament. Am acceptat. Si dupa ce mi-au facut abunamentul acel abunament nu avea romming. Apoi mi-a spu ca trebuie sa maresc abunamentul de 5 euro la 10 . Am facut asta si apoi timp de 3 luni mia venit abunamentul in jur de 150lei pe luna. Am spus ca vreau sa renunt nu au vrut. Asa ca m-am portat dupa ce mi-am achitat facturile la zi. Iar acum am acesta datorie care eu nu am consumat nimic de la ei. Ce ar trebui sa fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosiți sfatul pe care l-am dat la această discuție.
Bună ziua ! Am avut 2 abonamente la Telekom; la unul mai avem un an de plătit, iar pe celălalt l-am deschis prin 2022 și a rămas mama mea să plătească, dar ea nu a mai plătit. Eu nu am știut dacă am primit scrisori de la ei, pentru că la adresa de buletin nu locuiește nimeni, era în construcție, și m-am trezit, când m-am căsătorit, cu un tanc de hârtii la adresa soțului. Am 2440 de lei de plată, am mers la judecător și apoi am mai primit o foaie, iar acum am ajuns la 6550. Nu știu cum prima dată am crezut că e țeapă și nici acum nu sunt prea sigură. Nu știu ce să fac, mă puteți ajuta?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
Andreea.uc, utilizator
Actele trebuie verificate de către un avocat pentru a se verifica dacă suma solicitată este corect calculată.

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract telekom urgent!!! Catalin10q Catalin10q Buna ziua, Intampin si eu urmatoarea situatie: Astazi am primit mesaj de la Telekom Romania ca acestia nu imi vor mai furniza o aplicatie mobila inclusa in ... (vezi toată discuția)
Recuperari telekom pt nimic. buna ziua, sunt student la agronomie ... RobertAlex13 RobertAlex13 Recuperari Telekom pt nimic. Buna ziua, sunt student la Agronomie iar anul trecut am locuit la camin, neavand internet in camera(cablul de internet cum il ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat, emitere facturi in continuare lory22 lory22 Buna seara, imi poate spune cineva cum se procedeaza cu cei de la orange cand emit facturi cu consum pe care nu l-am facut. Mentionez ca in mod normal trebuia ... (vezi toată discuția)