avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Denuntare unilaterala contract TELEKOM URGENT!!!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Denuntare unilaterala contract TELEKOM URGENT!!!

Buna ziua,

Intampin si eu urmatoarea situatie: Astazi am primit mesaj de la Telekom Romania ca acestia nu imi vor mai furniza o aplicatie mobila inclusa in abonamentul meu si ca pot denunta unilateral contractul fara despagubiri din partea mea. Mesajul primit este exact urmatorul:
"Dorim sa te informam ca incepand cu data de 15.05.2017 aplicatia Mireo Navigation nu mai este disponibila in cadrul abonamentului tau deoarece nu va mai face parte din Oferta Comerciala Telekom Romania Mobile. In cazul in care nu esti de acord cu aceasta modificare, ai dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 30 de zile de la primirea acestui SMS, fara plata niciunor penalitati sau despagubiri. Mai multe detalii la 1234."

In urma acestui mesaj am sunat la 1234 unde am dat de o duduie pe care am intrebat-o care sunt pasii de urmat. Dupa ce am stat in asteptare vreo 5 minute revine cu raspunsul care a fost urmatorul: " Puteti solicita inchiderea contractului fara sa platiti nimic suplimentar conform mesajului si observ ca nu aveti pe factura nici rata pentru un terminal mobil.". Auzit asta am rugat-o sa verifice mai bine ca eu am achizitionat si un telefon mobil si sa nu ma trezesc cu plati suplimentare, si ma trezesc ca dupa ce mai verific o data revine si imi spune ca trebuie sa platesc ratele e terminalul luat la abonament ca nu face parte din contract. In contractul meu este inclus si acest telefon. Avand aceste informari mincinoase in doua randuri si mai ales pentru faptul ca am primit mesajul care specifica clar "fara nicio despagubire" de ce trebuie sa achit? Ce trebuie sa fac sa inchid acest contract? Sa fac plangere la ANPC? Sa le fac sesizari? Ce legi ma pot ajuta si ce sfat imi oferiti avand aceste informatii?
Cel mai recent răspuns: chalout , utilizator 13:58, 19 Februarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa cum spuneam, acel telefon a fost achizitionat la abonamentul respectiv, fiind un singur contract facut pentru ambele. In acel mesaj imi specifica clar ca nu trebuie sa platesc nimic pentru reziliere. Ce este de facut?
~ Conținut șters la cerere ~
Prețul abonamentului lunar includea si rata terminalului, calculată in 12 sau 24 de rate(dupa cum ați agreat perioada contractuală). Incetarea contractului inainte de terminarea periadei contractuale lasă neacoperită plata terminalului. Așadar, contractul îl puteți rezilia conform mesajului, însă diferența de luni până la cele 12/24 de luni o veti regăsi cu siguranță in factura finală si va trebui achitată.
Catalin10q a scris:

Dupa cum spuneam, acel telefon a fost achizitionat la abonamentul respectiv, fiind un singur contract facut pentru ambele. In acel mesaj imi specifica clar ca nu trebuie sa platesc nimic pentru reziliere. Ce este de facut?


plata pentru terminalul respectv s-a facut intr-o singura transa sau, in plus fata de abonament achitati si o rata lunara pentru abonamentul respectiv? daca ati achitat intr-o singura transa, puteti sa denuntati unilateral contractul prin portarea la un alt operator, fara costuri suplimentare. daca telefonul este cumparat in rate, achitati mai intai ratele restante si apoi portati numarul la alt operator. ca sa va dau un exemplu, daca telefonul fara abonament are pretul de 500 lei, iar la abonamentul ales de dumneavoastra telefonul costa 100 lei, alegand plata acestuia in 5 transe lunare egale de 20 de lei, din care ati achitat 3 rate, adica un total de 60 de lei, achitati diferenta de 40 de lei, apoi mergeti la un alt operator si portati numarul (portarea va da posibilitatea sa utilizati acelasi numar, dar la alt operator).

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract telekom anabobyuta anabobyuta in urma notificarii primite de la Telekom pe care o atasez: ”NOTIFICARE PRIVIND MODIFICAREA UNILATERALĂ A CONTRACTULUI AVÂND CA OBIECT SERVICIILE ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere Bianca Bella baci Bianca Bella baci Buna ziua ,in urma notificarilor de majorare a tarifelor la serviciile de telefonie,cu dreptul de a denunta unilateral contractul fara taxe,am primit ultima ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom Cornelia-Popescu Cornelia-Popescu Am detinut un contract cu Telekom,in calitate de persoana fizica, pentru furnizarea de internet , contract pe care l-am reziliat recent,inainte de expirarea ... (vezi toată discuția)