avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate obtine in Romania un -testament de ultima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate obtine in Romania un -testament de ultima ora- pentru o persoana decedata in Spania. In Spania este sotia si minorul de un an, (testamentul fiindu-le necesar pentru rezolvarea succesiunii) ??

Fiul meu de 30 de ani a decedat in Spania un urma unui accident de circulatie. In spania sunt sotia lui si copilul minor de un an. Ca si tata al decedatului cum si unde sa ma dresez pt. a putea obtine acest testament ( de ultima ora) In principiu am inteles ca trebuie sa rezulte ca fiul meu nu are un testament in Romania. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A veti nevoie de verificarea evidentelor succesorale. Pentru aceasta va adresati oricarui notar din raza domiciliului defunctului (din Romania) prezentandu-i certificatul de deces si dovada gradului de rudenie cu dvs. , iar notarul la randul sau va verifica la Camera Notarilor la nivel national. Vi se elibereaza certificat in acest sens. Taxele sunt relativ mici, aproximativ 250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote de mostenire ContSters122901 ContSters122901 In cazul decesului unuia dintre soti, care are un copil dintr-o casatorie anterioara care este cota de mostenire ce-i revine acestuia ? Exista un ... (vezi toată discuția)
Mostenire wio wio wio wio buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)