avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Am vreun drept?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Am vreun drept?

Buna seara . Sotul meu a decedat de curând urmând a se dezbate succesiunea. Sotul meu mai are 2 fiica din prima căsătorie. Eu si sotul meu am avut o relație de concubinaj mai mulți ani si abia acum 3 ani ne am căsătorit. În timpul concubinajului am achiziționat un apartament în alt oras însă atunci a mers doar el sa faca actele eu neputând să lipsesc de la serviciu. Deci nu sunt trecuta in actele casei sau autoturismului. Va rog frumos sa imi spuneti care este partea mea la succesiune si ce sfaturi imi puteti da. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:46, 10 Ianuarie 2020
Buna seara,
1. Bunuri realizate de sot inainte de casatoria LEGALA cu dumneavoastra (inclusiv acel apartament sau alte bunuri, concubinajul ne existand in dreptul romanesc)
- sotia supravietuitoate 1/4
- copiii 3/4
2. Bunuri realizate de soti (in cei 3 ani de casatorie)
- sotia 5/8 din INTREG
- copiii 3/8 din INTREG!
Repet, in dreptul romanesc concubinajul nu este reglementat.
Aveti dreptul la 1/4.
Restul de 3/4 va fi moștenit de copiii sotului
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
raluk0207, utilizator
Multumesc. Deci am si eu un drept.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
1. Bunuri realizate de sot inainte de casatoria LEGALA cu dumneavoastra (inclusiv acel apartament sau alte bunuri, concubinajul ne existand in dreptul romanesc)
- sotia supravietuitoate 1/4
- copiii 3/4
2. Bunuri realizate de soti (in cei 3 ani de casatorie)
- sotia 5/8 din INTREG
- copiii 3/8 din INTREG!
Repet, in dreptul romanesc concubinajul nu este reglementat.

Multumesc pt raspuns. Adică se împarte la 3 totul?

raluk0207 a scris:

Aveti dreptul la 1/4.
Restul de 3/4 va fi moștenit de copiii sotului

Nu.
Dvs aveti un sfert, iar fiicele trei sferturi.

Alte discuții în legătură

Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)
Cum se împart bunurile la succesiune între soție și copii ... Alghe Alghe Cum se împart bunurile la succesiune între soție și copii conform legii? Jumătate din bunuri soției și restul copiilor? Sau se poate stabili în ... (vezi toată discuția)