avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de recunoastere a vinovatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de recunoastere a vinovatiei

Am fost prins cu 14 kg de tutun si am dosar penal Am platit accizele respective si de la politie mi-a zis ca pot face cerere de recunoastere Dosarul se poate opri si nu va mai merge in instanta ?Trebuie sa am avocat atunci cand fac cererea sau poate cere din oficiu ? Locuiesc in sect 3 Unde pot merge ptr aceasta cerere?Va rog dati si mie un raspuns urgent ca vreau sa plec din tara
Cred ca va referiti la o declaratie pe propria raspundere ca recunoasteti si regretati fapta savarsita şi solicitati ca judecarea cauzei să se efectueze prin procedura simplificată, conform Codului de procedură penală, pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.
O puteti da la orice birou notarial.
Stimate domn ,

Va sugerez sa va angajati un avocat, pentru a uza de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, conform art. 396, alin.10 din Codul de procedura penala.(limitele de pedeapsa, in cazul inchisorii, fiind reduse cu 1/ 3 , iar in cazul amenzii penale cu 1/ 4 ).

Invocati circumstante atenuante, in apararea dumneavoastra, pentru ca instanta sa dozeze pedeapsa in functie de acest elemente.

Instanta de judecata poate sa dispuna suspendarea sub supraveghere, conform art .91 din Codul penal, ca modalitate de individualizare judiciara, daca sunteti la primul conflict cu legea penala.

Veti fi trimis in judecata, de principiu.

Am platit accizele stabilite de lege , dar ca sa fie procedura simplificata unde trebuie sa fac cerere de recunoastere a vinovatiei , nu vad ce legatura are notarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoaștere învinuire Larisa. Larisa. Bună ziua! Cum se desfășoară practic procedura recunoașterii învinuirii? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Constantinion Constantinion O întrebare .la o alcoolemie de 0,62în aieru expirat nu trebuie sa iasă undeva la dublu.la .în sînge mia ieșit 1.50la prima și 1.35 la a doua ,nu vi se ... (vezi toată discuția)