avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunoaștere învinuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunoaștere învinuire

Bună ziua!
Cum se desfășoară practic procedura recunoașterii învinuirii?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 9 Decembrie 2022
Cititi art. 375, 377 C.p.p.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In baza art. 396, alin.10 din Codul de procedura penala, puteti uza de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii.

Prin urmare, trebuie sa recunoasteti toate faptele imputate in rechizitoriu, astfel cum au fost descrise.

Daca recunoasteti o parte din faptele imputate, cererea de recunoastere a invinuirii nu este acceptata.

In probatiune, uzati de inscrisuri in circumstantiere.( contracte de munca, acte medicale, caracterizari favorabile), acestea fiind mijloacele de proba admise.

Nu veti propune alte probatorii.

Vi se va lua o declaratie, in acest sens.

Limitele de pedeapsa vor fi reduse cu 1/ 3, in cazul inchisorii, respectiv 1/ 4 in cazul amenzii penale.

Daca mergeti pe aceasta procedura se va ocupa avocatul.
Nu au loc dezbateri furtunoase.
Toată treaba este sa nu ajungeți la închisoare.

Scris din București 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul recunoasterii invinuirii mai poti invoca si se mai poate reţine legitima aparare sau excesul neimputabil? ContSters332771 ContSters332771 (4) În cazurile în care acţiunea penală nu vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă, preşedintele pune în vedere ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice Ionut Catalin T Ionut Catalin T Am un dosar penal în curs pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Astăzi am primit și rechizitoriu. Ce trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Cerere de recunoastere a vinovatiei hantig_gina1963 hantig_gina1963 Am fost prins cu 14 kg de tutun si am dosar penal Am platit accizele respective si de la politie mi-a zis ca pot face cerere de recunoastere Dosarul se poate ... (vezi toată discuția)