avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinere

Buna eu am luat in 2016 pe bunici mei in întreținere cu contract de întreținere cu uzufruct viager, bunicul meu a murit si as vrea sa stiu ce drept imi revine ca nu ma mai inteleg cu bunica mea nicicum si ma tot amenință că ea merge la tribunal si ma scoate afara din casa?
Cel mai recent răspuns: glogo , utilizator 00:51, 12 Ianuarie 2020
Daca va indepliniti obligatia de intretinere, contractul produce efecte in continuare, in sensul ca ramanei proprietar - nud proprietar de fapt. Daca, in schimb, bunica poate dovedi ca nu va indepliniti intocmai aceasta obligatie, riscati sa pierdeti dreptul de nuda proprietate.
In virtutea faptului ca bunica este beneficiara dreptului de uzufruct viager, intr-adevar, va poate da afara din casa oricand intrucat ea are dreptul de folosinta asupra imobilului cat timp traieste iar dumneavoastra veti putea locui in imobil numai dupa decesul ei - cred ca nici nu e nevoie sa mearga in instanta pentru asta.
Stimate domn ,

Intretinerea o prestati si fata de bunica, respectand clauzele contractuale.

Numai daca nu respectati obligatia de intretinere poate surveni rezolutiunea contractului de intretinere, la cererea bunicii dumneavoastra.


Instanta de judecata constata si pronunta aceasta sanctiune.

Pana in acest moment, contractul de întreținere produce efecte juridice.

Va sugerez sa prestati efectiv intretinerea fata de bunica dumneavoastra, pentru a nu va actiona in instanta.

Pastrati orice dovada referitoare la cheltuielile efectuate.( chitanta, bonuri fiscale, contracte perfectate , orice inscrisuri doveditor, in acest sens).

Va sugerez sa aveti si martori care sa ateste aspectele intretinerii.


Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Si partea bunicului meu?cum rămâne cu ea?sincer eu as vrea sa renunț sa o mai întrețin. Cum trebuie sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluțiune contact întreținere cotoilauraligia cotoilauraligia Bună ziua. În 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu uzufruct viager (în favoarea bunicii).În 2014 debitorul ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere page page Buna ,pentru incetarea efectelor unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager trebuie sa solicit in instanta rezolutiunea lui sau rezilierea,care ... (vezi toată discuția)