avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pensie

Bună ziua. Am o întrebare, sunt coasigurat sănătate la soție, exista o cale cu Casa de Pensii doar pentru achitarea vechimi? 15%? Adică nu 25% cât este în prezent, în care întra și sanatatea. Sa pot achita strict vecnime 15 %? Procentul de 10% sanatate este practic anulat!? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 17:28, 10 Ianuarie 2020
Adresati-va Casei de Pensii cu o cerere in acest sens, contributia este 25% din venitul asigurat. Venitul asigurat trebuie sa fie cel putin egal cu salariul minim, 2230 lei, contributia minima 558 lei/lunar.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
elenazan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa mă ajutați? Adriana ioana Adriana ioana Am 30 ani și nu am lucrat niciodată din cauza unei probleme de sănătate cum trebuie sa procedez că la bătrânețe sa pot beneficia de pensie (vezi toată discuția)
Salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ... cochintu cochintu salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ca este posibil sa va intra o lege in vigoare pentru cumpararea vechimii la pensie in romania.am ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca se plateste retroactiv? LaurXXL LaurXXL Buna seara! De aproximativ 15 luni nu mai lucrez. Am fost plecat in strainatate, am revenit, plec iar etc. Totusi as dori sa-mi platesc individual cartea de ... (vezi toată discuția)