avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea

Am facut o cerere pt reabilitare judecataoreasca,care mi s a aprobat.Jud. a spus ca trebuie sa fac o alta cerere dupa 12 zile catre tribunal.Are cineva idee despre ce fel de cerere e vorba si cum ar trebui sa sune aceasta?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:11, 7 Decembrie 2009
Buna ziua !
Cam asa ceva :
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a) .............., domiciliat(ă) în ............, vă rog să dispuneţi REABILITAREA MEA
de condamnarea (sau condamnările) pe care le-am suferit.

Motivele cererii:

În fapt, prin sentinţa penală nr. ......... din ..........., a judecătoriei ..........., în baza art. ......, am fost condamnat(ă) la .......... închisoare, faptă comisă la data de ............
Pedeapsa am executat-o în perioada ................
De la data executării şi până în prezent nu am suferit o nouă condamnare în intervalul de timp prevăzut de art. 135 C. pen., iar în această perioadă am avut asigurată existenţa prin muncă cinstită, am avut o bună conduită şi am achitat în întregime despăgubirile civile şi cheltuielile judiciare la plata cărora am fost obligat(ă).
În toată această perioadă am fost încadrat(ă) în muncă la ......... şi am locuit efectiv în ...............
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 137 C. pen. şi art. 494 - art. 498 C. proc. pen.
Dovada cererii o fac cu următoarele acte pe care le anexez: copia legalizată a hotărârii de condamnare, biletul de liberare din penitenciar, adeverinţa nr. ....... din .........., eliberată de unitatea la care am lucrat de la executarea pedepsei până în prezent, chitanţa de achitare a despăgubirilor civile şi a cheltuielilor judiciare, precum şi o caracterizare din partea unităţii la care lucrez, din care rezultă că am avut o bună comportare.
Privind dovada bunei mele conduite în societate şi în familie, propun să fie audiat martorul ...............
În vederea judecării cererii, vă rog să dispuneţi ataşarea dosarul nr. ........., în care s-a pronunţat hotărârea prin care am fost condamnat.

Data depunerii
..............
Semnătura,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor londonezul londonezul Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine un avocat,as vrea sa fac reabilitare judecatoreasca si nu imi permit sa platesc onorariu la un avocat.doresc sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier bogdanion bogdanion cum se face o cere de reabilitare cazier ca sa pot sa o depun la tribunal va rog sa ma ajutati nustiu cum se face cererea. (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare Theryder71 Theryder71 Buna ziua, as avea si eu o intrbare, cum trebuie sa procedez pentru a face o cerere de reabilitare, in speta, curatarea cazierului, mentionez ca am avut trei ... (vezi toată discuția)