avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont pentru o datorie bancara care nu exista
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont pentru o datorie bancara care nu exista

Buna seara,

In luna august 2017 am fost la o agentie Alpha Bank in Focsani pentru a achita ultimele rate pentru un credit pe care il aveam la dumneavoastra. In discutia cu angajatul dumnealor mi s-a comunicat total de plata pentru lichidarea datoriei, Dupa achitarea pe loc a sumei cominicatemi s-a dat spre completare un formular pt inchiderea contului/creditului cu numarr de ordine si toate cele urmand procedura bancii si un extra cu datorie zero.
In Dec 2019bam constatat, verifincand online un cont pe la care il am la o alta banca si in care mi se vireaza alocatiile fiului meu*(am uitat sa mentionez ca de 5 ani locuiesc in tara - dar am lasat nr de telefon la banca iar cu angajata care mi-a inchis contul am tinut legatura pe email) - am constatat faptul ca am toti banii blocati, alocatiile lui si 100 de lire transformati in lei pe care ii trimisesem mamei mele care are acces la acest cont. Am dat o groaza de telefoane pana am aflat de ce sunt blocati banii. Le-am expicat ca majoritatea banilor sunt alocatii si ca este ilegal sa blocheze acei bani, dar mi-au laut din acei bani taxa de poprire care mi se pare deasemea ilegal. Am comunicat situatia bancii care inca faca verificari peste verificari - ca sa imi zica ca sunt buna de plata ca mai era o rata de 87 de euro so vreo 700 lei pe care trebuie sa ii dau executorului. Eu detin documentele date de banca pentru inchiderea contului. le am in original. Executorul, cu totate ca situatia este inca nerezolvata si inca se cauta adevarul au tras din contul meu de Transilvania 555.07 lei.
Va rog sa imi spuneti daca cu faptul ca am un document pentru inchiderea creditului dat dupa ce am achitat pana la ultimul leut aceasta datorie poate atesta ca nu am nimic de plata ca este greseala dumnealor si daca imi pot recupera banii luati de executor. De asemenea as dori sa stiu daca i-as dat in judecata(banca, executor si tot neamul lor de hoti) daca am sansa de castig,
Va multumesc.
Anamaria I.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 17:34, 12 Ianuarie 2020
Singura variantă este pe cale civilă să depuneți la Judecătorie contestație la executare.
Contestatie la executare trebuie sa faceti si apoi sa solicitati intoarcerea executarii silite pentru a recupera sumele poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa 5 ani de cand nu s-a mai platit rata...si porprire pe contul de alocatii al copiilor DanaGeanina DanaGeanina Buna ziua, V-as fi recunoascatoare daca mi-ati putea explica de ce abia dupa 5 ani de cand nu am mai platit rata la o IFN m-am trezit ca ma anunta de la ... (vezi toată discuția)
Poprire executor judecatoresc achitata integral milikutza milikutza Buna ziua, sotul meu a luat in anul 2006 un credit in valoare de 10.700 lei de la o banca, a avut de dat inapoi 21.500 lei pe o perioada de 10 ani. Timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Penalitati la credit ipotecar cdga_2007 cdga_2007 Am un credit ipotecar din 2008 in CHF. Nu am mai putut plati ratele de un an de zile.Banca mi-a calculat penalitati care in prezent se ridica la inca o data ... (vezi toată discuția)