avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Parintele supravietuitor poate sa vanda unuia dintre copii partea acestuia? Fara acordul celorlalti doi copii. Cum se imparte sucesiunea in urmatorul caz : parinte supravietuitor si 3 copii
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:13, 12 Ianuarie 2020
Da, poate.
Din bunurile comune, dobândite în timpul căsătoriei, soțul supraviețuitor are 5/8, iar copiii 3/8.
Din bunurile proprii ale defunctului, sotului ii revine 1/4, iar copiilor 3/4.
raluk0207 a scris:

Da, poate.
Din bunurile comune, dobândite în timpul căsătoriei, soțul supraviețuitor are 5/8, iar copiii 3/8.
Din bunurile proprii ale defunctului, sotului ii revine 1/4, iar copiilor 3/4.

Fara ca succesiunea sa fie batuta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Trebuie dezbătută succesiunea.
Ulterior, oricare dintre moștenitori poate dispune cum dorește de cota sa, fără acordul celorlalți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare casa. Mănescu Eugenia Mănescu Eugenia Buna ziua.Daca sora mea are contract de vinzare cumparare semnat si de sot ,deci este pe ambii soti.El a murit de 24 ani.Acum ea vrea sa vinda casa.Inainte de ... (vezi toată discuția)