avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta venit necesara la dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta venit necesara la dosar pensionare

Am nevoie de o adeverinta salariala ptr. perioada 1991-2002, de la SC MEGA SA. Cand am vrut sa solicit aceasta adeverinta, mi s-a spus ca fostul angajator, respectiv SC MEGA SA, nu a predat niciun document catre arhiva, in momentul lichidarii societatii.
Intrebarea mea este, unde ma pot adresa sau ce demersuri pot face ptr. a intra in posesia acestei adeverinte.
Cel mai recent răspuns: Mioara59 , utilizator 18:40, 12 Ianuarie 2020
Solicitati adeverinta (de la cei care v-au dat raspuns verbal) intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
La desfiintarea societatii legea obliga predarea arhivei catre o firma specializata in arhivare sau la Arhivele statului din judet. In cazul dvs. responsabiltatea era a lichidatorului.
Asta este problema. Arhivele nu au fost predate, (se pare ca s-ar afla in continuare in fostul sediu al societatii, care este inchis), iar fostul director SC MEGA SA imi spune ca nu isi mai aminteste cine a fost lichidatorul. Cum pot afla cine este lichidatorul unei societati comerciale?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
Mioara59, utilizator
Va puteti interesa la Registrul comertului din judetul dvs.
Directorul nu trebuie sa-si aminteasca numele lichidatorului ci sa-l caute in documentele pe care le-a semnat.
Daca faceti solicitarea in scris veti vedea ca se schimba atitudinea, deoarece in lipsa unui raspuns scris puteti deschide actiune in instanta.
Va multumesc ptr. raspunsuri.
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins cererea pe motiv de lipsa calitate procesuala?si ce treb sa fac? danielabacau danielabacau am facut o actiune in instanta in care solicit recuperarea vechimii in munca. mama mea a pierdut cartea de munca in urma inundatiilor din 2005 . A mers la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa a ii-a de munca DAN BUTARU DAN BUTARU Am lucrat timp de 35 de ani, din care 19 ani intr-o fabrica de postav ca tesatoare,meserie care se incadreaza conform normativelor in grupa a II-a de munca,in ... (vezi toată discuția)