avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Timp de sedere pe teritoriul Romaniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Timp de sedere pe teritoriul Romaniei

Am dubla cetatenie, romana si canadiana, dar am venit in vizita in Romania la parinti cu pasaport canadian deoarece cel romanesc era expirat. Am voie sa stau mai mult de 90 de zile in Romania in conditii acestea?
Pasaportul canadian este singurul act de identitatea pe care il am asupra mea si pe care scrie locul nasterii (adica Romania). Este acesta o dovada ca sunt si cetatean roman?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:14, 14 Ianuarie 2020
Doar pasaportul romanesc si/sau cartea de identitate romaneasca pe care este precizata cetatenia reprezinta dovada ca sunteti si cetatean roman.
Si cum ramane cu certificatul de nastere? Presupun ca exista o evidenta a populatiei care sui-a pastrat cetatenia chiar daca locuieste in alta tara.
In textul din Legea 21/1991 zice:
"Capitolul II Dobândirea cetățeniei române
Articolul 4
Cetățenia română se dobândește prin:
a) naștere;
b) adopție;
c) acordare la cerere.
A. Prin naștere
Articolul 5
(1) Copiii născuți pe teritoriul României, din părinți cetățeni români, sunt cetățeni români.
...
"
Eu zic ca sunt cetatean roman chiar daca nu am pasaport, nu?
Daca tot stati 90 de zile in tara solicitati un pasaport de CRDS la serviciul de pasapoarte. ca dureaza doar 7 zile. Fiind cetatean roman aveti obligatia de a va face si documentele care decurg din aceasta. Daca doriti a fi luat drept canadian atunci trebuie sa va supuneti legislatiei romane care prevede ca trebuie sa stati doar 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)