avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Înșelăciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Înșelăciune

Situația stă în felul următor: în urmă cu 2 ani, o prietenă de-a mea(X) s-a dus cu mama ei(Y) și prietenul mamei ei(Z) la iubitul lui X și au vorbit cu părinții lui pentru o mașină, pentru că ei cu asta se ocupau: aveam mașini, le vindeau, etc. Neavând bani, s-au înțeles să le dea doar un avans, iar mai apoi să le dea lunar restul banilor. Nu a avut loc nici un contract între ei, doar o înțelegere. Prietena mea și familia ei nu au reușit nici în ziua de azi, după 2 ani, să le dea banii, iar ei acum, după 2 ani, au decis să depună plângere penală pentru înșelăciune.
Întrebarea mea e: după cât timp se depunde o plângere penală? Având în vedere că au trecut 2 ani mai e posibil acest lucru? Mama prietenei mele a primit un mesaj de la cei care le-au dat mașina că au depus o plângere pentru înselăciune, dar pe numele altei persoane din familia fetei care nu are nici o legătură cu această situație.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:03, 12 Ianuarie 2020
Nu e inseleciune, parintii lui x trebuie sa se adreseze instantei pt a-si recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog frumos,un raspuns! soriyn soriyn Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire: Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta: X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea ric_85 ric_85 In decembrie numitul X, a depus un anunt in ziar prin care arata ca are de inchiriat o cabana. A fost sunat de y si a primit un avans in suma de 300 de euro. A ... (vezi toată discuția)
Plangere penala puffytel puffytel Daca am depus plangere penala pentru inselaciune, o mai pot retrage, sau cum pot renunta la ea? Mentionez ca nu mi-am recuperat prejudiciul, nici nu m-am ... (vezi toată discuția)