avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... pfa fara angajat are obligatia platii ssm si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

pfa fara angajat are obligatia platii ssm si protectia muncii?

Buna ziua! detin o mercerie ca si pfa . pana in decembrie 2019 am avut o angajata pentru care am platit ssm si protectia muncii. de la 1 ianuarie 2020 , am renuntat la serviciile vanzatoarei si deci nu mai am niciun angajat. ca administrator mai am obligatia ssm-ului si preotectiei muncii???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: denisa-m , utilizator 16:31, 14 Ianuarie 2020
In ce constau aceste plati pe care le faceati ? Pentru ce servicii plateati ? Va referiti la taxe, impozite, etc. ?
ma refer la cei 50 de lei pe ii plateam lunar in urma contractului cu firma de ssm si protectia muncii pe care ii plateam pentru angajatul pe care acum nu-l mai am. ce facea doamna de la firma? venea lunar si ii facea angajatei, instructaj si complecta fisa individuala. Firma cu care am incheiat contractul imi cere in continuare acesti bani (50 de lei/luna) pentru mine adimistrator.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
denisa-m, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti obligatia incheierii de contract de prestari servicii in domeniu ssm cu o firma autorizata ca SEPP.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.9
(4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 14 Organizarea activitatilor de prevenire si protectie este realizata de catre angajator, in urmatoarele moduri:
a) prin asumarea de catre angajator, in conditiile art. 9 alin. (4) din lege, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege;
-art. 16 (1) In cazul intreprinderilor cu pana la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt dintre cele prevazute in anexa nr.5;
b) angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere si/ sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore si continutul prevazut in anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.
Cititi legislatia in domeniu, autoinstruiti-va si urmati cursul de perfectionare de 40 de ore in domeniul ssm. In final veti sti ce prevede legislatia in domeniu, va costa mai putin decat SEPP desi cei 50 de lei/ luna nu sunt o avere.
Multumescu foarte, foarte mult pentru raspuns!
Asa este , nu sunt o avere 50 de lei dar sunt banuti cu care imi platesc utilitatile pe luna la care se mai adauga alte cheltuieli....
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
denisa-m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii - ssm este necesara la firme mici? DEVEXPERTS DEVEXPERTS Protectia muncii - SSM Buna ziua, Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Ssm la un srl nou infiintat cu un singur angajat sc.convivium sc.convivium Buna seara! Imi poate spune cineva care e in cunostinta de cauza, daca la un SRL infiintat de cateva zile, cu un singur angajat, in persoana administratorului ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi rominaduca rominaduca Buna ziua. La o microintreprindere( servicii asistenta medicala), cu un singur angajat, cine poate sa intocmeasca documentatie ssm si psi? Este obligatorie? ... (vezi toată discuția)