avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona cota parte a unui teren pentru care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona cota parte a unui teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune?

Buna ziua.
Se poate dona cota parte a unui teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune?
Mentionez ca as dori ca beneficiarul donatiei (cota parte din teren/dreptul de proprietate) sa fie statul roman.
Ar fi foarte util daca ma puteti ajuta si cu legi, articole sau norme pe care ar trebui sa le cunosc inainte de a demara procedura.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 13 Ianuarie 2020
Da, se poate.
donatia trebuie sa fie si acceptata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire suplimentara 12mihaela 12mihaela Am mostenit de la tatal meu un apartament, am certificat de mostenitor in acest sens, fiind singurul copil sunt si mostenitor singular. Acum am aflat ca tatal ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)