avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită LICITATIE APARTAMENT
Discuție deschisă în Executare silită

LICITATIE APARTAMENT

Buna ziua!
Acum cativa ani , parintii mei au facut un credit ipotecar la banca (un apartament) , nu au reusit sa plateasca ratele intregi lunar, si au primit poprire pe salariu o treime, de aproximativ doi ani , amandoi parintii sunt pensionari. De cateva luni au inceput se primeasac adresa precum ca se organizeaza licitatie publica pentru vanzarea apartamentului, si apoi alta adrsa prin care se spune ca se suspenda executarea silita imobiliara in conformitate cu art. 691 alin. 2C pr. civ.. (ce inseamna mai exact?). Pensiile lor, de doua luni au venit cu poprire mai mica, respectiv cu 200 lei mai putin. Intrebarea este: de ce au veit propririle mai mici si cum pot evita aceste licitatii, respectiv de cate ori se va organiza licitatie.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:59, 14 Ianuarie 2020
Buna ziua,
art. 691 Cpc se refera la interventia altor creditori in cadrul executarii silite, ceea ce nu reprezinta un temei pentru suspendare executare silita.
Poprirea se face intr-un procent de 1/3 din cuantumul pensiei, ar trebui facute demersuri la executor pentru lamurirea situatiei popririi dar si a situatiei in general, Contactati una vocat care sa mearga sa studiereze dosarul, sa vorbeasca cu executorul si sa intreprinda demersurile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita din cauza ratelor la banca titel00 titel00 Buna ziua, deoarece nu sa mai putut achita un credit garantat cu ipoteca sa ajuns la executare silita,locuinta apartine parintilor si acolo isi au si ... (vezi toată discuția)
Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar DanLo DanLo In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa parintilor mei. Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)