avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate tine procesul de punere sub interdictie a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate tine procesul de punere sub interdictie a sotului bolnav de Alzheimer fara prezenta lui la proces?

Eu am deschis process de punere sub interdictie a sotului bolnav de dementa mixta vasculara si Alzheimer si ,in mai putin de 2 luni ,el trebuie sa se prezinte in instanta.Am depus toate documentele necesare la dosar si asept doar termenul.Gandul care ma framanta pe mine este cum sa-l duc eu la Judecatorie ,cand el abia face doi pasi cu ajutor.Intrebarea mea este daca judecatorul poate sa judece cauza in lipsa paratului(pe motive de sanatate) si sa ma prezint doar eu la process,fiinca am cerut tutela?Poate sa trimita pe cineva la domiciliu ca sa-l vada?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 04:54, 14 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt instanțe care în funcție de diagnosticul rezultat din expertiza medico-legal nu solicita prezenta paratului dar sunt si instanțe care vor sa il vada personal,sa-i adreseze câteva întrebări și atunci coboară în parcarea instanței iar paratul așteaptă în mașină adus de părți sau de o salvare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu este deplasabil instanța se va deplasa la locul unde se află bolnavul. Dacă îl puteți aduce cu mașina la instanță, poate să fie ascultat direct în mașină, fără să fie nevoit să intre în clădirea instanței.
Este obligatorie ascultarea de către judecător a bolnavului chiar dacă are acte medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a retrage actiunea judecatoreasca pe care am depus-o marc1234 marc1234 Buna ziua, Socrul meu e bolnav de Dementa mixta(Alzheimer si dementa vasculara) ca atare il ingrijesc eu si sotia mea, noi fiind singurii apartinatori ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)