Buna seara !
Am si eu cateva nelamuriri:
Unchiul meu s-a căsătorit in urma cu 37 de ani, pe cand avea varsta de 22 de ani. Recent căsătorit fiind si ne avand un domiciliu in proprietate , a locuit împreună cu sotia in aceeasi locuință cu părinții lui.
Dupa 6 luni de la casatorie , sotia lui a parasit domiciliul fara sa anunte si timp de foarte multi ani nu a mai stiut nimeni de ea (mentionez ca ea era provenită dintr-un judet indepărtat fata de cel in care s-au căsătorit). Unchiul meu nu a reusit sa ia legatura cu ea in tot acest timp pentru ca nu ii cunostea parintii sau adresa de domiciliu.
Dupa o perioada , aceasta a revenit in judetul unde s-au căsătorit din diverse motive (nu de impacare) , dar unchiul meu se mutase deja din acel judet.
Ea inca poarta numele de familie al unchiului meu , dat fiind faptul ca nu sunt divortati, si din cate am inteles de la ultima întrevedere (acum aprox 20 de ani ), ea are mai multi copii, facuti cu diferiți bărbați, unii dintre ei ne fiind recunoscuți de tata, astfel incat acestia au numele de familie al mamei , implicit al unchiului meu.
Cu cat a trecut timpul mai mult, cu atat a fost mai greu sa ii dea de urma , si mai mult de atat, avea o destul de mare perioadă de timp de cand pleca in Turcia. Singurele lucruri pe care le mai are unchiul meu fiind certificatul de casatorie si o vedere cu o adresa din orasul de unde provenea ea.
Dupa toată această poveste încurcată vin cu următoarele intrebari :
1) Cum poate intenta divorțul si ce va scrie in cererea de divort in conditiile in care ultima adresa cunoscută este cea de la apartamentul parintilor unchiului meu (care nu mai stau acolo )?
2) ce se intampla cu bunurile pe care el le-a dobandit in aceasta perioada? (Pe actele bunurilor imobile si mobile figureaza el ca unic proprietar )
3) daca el nu are pretentia ca ea sau copii ei care figureaza cu acelasi nume de familie,sa isi schimbe numele , cum il poate afecta acest lucru ?
Va multumesc anticipat!
1. Poate să formuleze acțiune de divorț întemeiată pe culpa ei, iar dacă nu cunoaște adresa unde aceasta locuiește se vor face demersuri la evidența persoanei. Dacă nu locuiește nici la adresa unde s-a înregistrat în mod oficial, i se va numi un curator special care să o reprezinte. De asemenea, va fi citată prin mica publicitate și la ușa instanței.
2. Bunurile pe care le-a dobândit de la data despărțirii în fapt sunt bunurile proprii ale unchiului.
3. Copiii născuți în timpul căsătoriei sunt considerați ca fiind ai unchiului. Acesta trebuie să formuleze o cerere de tăgadă a paternității imediat după ce află de existența acestor copii.
Buna seara,
Va formula cerere de divort in instanta, va indica acel ultim domiciliu cunosct de pe acea carte postala, va arata ca nu stie exact adresa actuala si instanta va face demersurile necesare.
Sa incerce si el la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date Strada Obcina Mare 2, București 061593 dand toate datele cunoscute si solicitand ajutorul.
Cat priveste copiii, va trebui ca imediat ce afla de existenta lor sa formuleze actiuni in tagada paternitatii.
Bunurile realizate de la momentul despartirii in fapt sa le dovedeasca ca fiind bunuri proprii.
Divort cu probleme
BogdanP
Ma refer la situatia unui unchi de-al meu. El impreuna cu sotia au avut un apartament achizitionat in timpul casatoriei. Au fost casatoriti timp de 30 de ... (vezi toată discuția)