avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant la Piatra Neamt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant la Piatra Neamt

Buna ziua.Socrul meu a decedat acum in ianuarie. Printre actele lui am gasit un dosar cu acte pentru o suprafata 2200mp de pamant la Piatra Neamt,mostenita de la mama lui, pentru care inca platea impozit. Problema este ca am gasit o hartie din 2012 prin care ii vindea terenul cuiva care i-a dat 5000lei,dar care nu a mai facut acte de vanzare-cumparare. Socrul meu a incercat si anul trecut sa dea de urma acestui om, dar nu l-a gasit Mai poate fi facuta succesiunea pe acest pamant?
Cel mai recent răspuns: ADINABODESCU , utilizator 14:33, 14 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Se poate daca este vorba doar de acel act de mana si nu au fost facute demersuri la notar ( semnarea unui contrat..) sau la primarie ( modificarea titularului de ROL...).
Mergeti la primarie si vedeti situatia acelui teren, fara a aminti de acea hartie...
Oricum, domnul in cauza nu mai are ce sa solicite dupa atat timp, poate doar banii inapoi...dar si pentru asta a intervenit prescriptia...
Multumesc, asa vom face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Subiect: obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a ... (vezi toată discuția)
Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)