avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... care este solutia optima?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

care este solutia optima?

In calitate de mostenitori ai unui imobil nationalizat si nerestituit in natura (legea 10/2001), din Bucuresti, avand 6 ap. vandute chiriasilor, in baza legii 114/95 si dupa expirarea legii 165/2013 ce nu si-a produs efectul in cazul nostru, datorita incompetentei, sau mai degraba relei vointe manifestate de catre functionarii din ANRP.(putem face dovada cu documente) suntem in proces cu ANRP.
Expertiza judiciara ordonata de catre instant de judecata, prezinta o suma de erori tehnice, dar si ca interpretare juridica cum ar fi, folosirea decretului 61/90, aferent blocurilor de locuinte construite din fonduri de stat in locul legii 112/96, care ar fi potrivita imobilul in discutie, construit in anul 1930 din fonduri private.
Ca atare, valoarea financiara actuala a imobilului a fost stabilita inca micsorata fata de adevarta valoare,(cea de piata...) asa cum se calculeaza ea, conf. legii si respectiv “Grilei Notariale”; desigur neconvenabile noua...
In plus, valoarea stabilita de catre Expertiza, este micsorata si datorita unor erori de calcul in ceea ce priveste suprafetele utile reale, vs. cele alese de catre expert, respectiv acelea puse la dispozitie de catre ICRAL/ S.C. “APOLODOR” S.A. BUCURESTI; in mod tendentious (probabil) micsorate. Astfel Su. Totala vanduta este mai mica decat cea reala si ramasa desigur, nevanduta; din nou in dauna noastra.
E ne sfatuiti sa facem, dat fiin cele doua solutii:
a. Denuntarea Expertizei ca fiind cu erori evidente si promovarea ideii unei Contra-expertize judiciare, ceea ce ne duce la o pierdere de timp f.f. mare: 1-2-3 ani. Asta dup ace au trebut déjà peste 20 de ani, de cand asteptam...despagubirile.
b. Acceptarea actualei Expertize, cu erorile si denaturarea valorii ( cu cca. 100.000 euro), in ideia ca "de cat nimic mai bine ceva..."
OBS.
Plata despagubirilor se face pe o durata de 5 ani, in rate...
P.S.
Putem face dovada cu documente, ca ANRP, a actionat "cu rea credinta"
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:09, 15 Ianuarie 2020
Formulati observatii scrise la raportul de expertiza si le depuneti la dosarul cauzei inainte cu minim 5 zile de termenul de judecata. Anexati documente oficiale si calcule, dupa caz, care va sustin punctul de vedere.
Daca observatiile dvs. sunt acceptate de instanta de judecata, expertul va trebui sa raspunda documentat la acestea, in scris.
Daca raspunsul expertului nu va multumeste, repetati actiunea cu observatiile scrise.
De regula, contraexpertiza se aproba de instanta de judecata numai dupa ce se fac acesti pasi.
"Reaua credinta" este greu de dovedit/ sustinut cu documente scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legea 10. apopaks apopaks Cosmarul Legii 10 - Cereri de restituire la care petentii fie ca nu primesc raspuns, fie sunt plimbati de la o usa la alta, ani si ani de zile. Subiectul ... (vezi toată discuția)
Grilele notariale ( depagubirile anrp) Hamarsold1944 Hamarsold1944 DESPAGUBIRILE LA ANRP SE FAC DUPA GRILA DIN 2013. DACA LA CRAIOVA CASELE DIN ZONA A SUNT EVALUATE LA SUMA DERIZORIE DE 970 LEI/ MP SI TERENUL ESTE EVALUAT LA ... (vezi toată discuția)
Expertiza casa dodorel62 dodorel62 Buna ziua . La o casa a trebuit sa se faca o expertiza , iar judecatoarea a emis catre expert o hartie cu punctele pe care trebuia sa le respecte si de care ... (vezi toată discuția)