As dori sa stiu si eu care sunt actele uzuale solicitate in diferite procese in functie de obiectul lor sau un loc unde as putea invata acest lucru. Mi se pare ceva esential si am intrebat si colegi din anul 4 din fac si mi-au spus ca nici ei nu stiu. Din ce inteleg eu, nu suntem invatati in facultate acest lucru si am cautat o carte care sa ma invete aceste lucruri dar nu exista.
Asa ca am rugamintea, daca este posibil, ca practicienii din forum sa ma ajute sa ma lamuresc si eu.
1) partaj judiciar ( in caz de divort si succesoral )
2) grăniţuire
3) pretenţii
4) fond funciar
5) revendicare imobiliară
6) divorţ
7) hotarâre care sa tina loc de act autentic
8) contestaţie la executare
9) stabilire domiciliu minor
10) stabilire paternitate
11) servitute
12) tăgadă paternitate
13) plângere împotriva încheierii de carte funciară
Stiu ca sunt foarte multe, dar daca fiecare din domnii avocati cu experienta ar mentiona actele la un singur obiect ar fi de foarte mare ajutor.
Daca stiti de o carte sau un loc unde pot invata aceste lucruri, va rog sa imi spuneti.
*student anul 1 la drept.
Va multumesc pentru ajutor.
Learnlaw, eu cred că ești doar curios.
Văd că ești foarte preocupat încă din anul întâi de aspectele practice ale meseriei de avocat sau judecător de civil. În oricare din cele două cazuri vei învăța despre cele întrebate fie la INPPA, fie la INM.
Sau poți pur și simplu să faci practică în cadrul unui cabinet de avocatură.
Până atunci dacă nu cumva vrei să te apuci de divorțuri și contestații la executare îți doresc studenție plăcută!
Eu în anul întâi abia învățăm despre teoria generală a dreptului și nulitățile absolute și nulității relative în dreptul civil...
P.s. pentru ceea ce ai întrebat, dacă poți să duci lectura până la sfârșit îți recomand siturile de jurisprudență unde afli câte lună și în stele probe și probatorii...
Pps practica e cea mai bună școală!
Paternitate.
eucristi74
Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu.
Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o ... (vezi toată discuția)