avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Bunicii mei au decedat acum 13 ani, respectiv 5. Mama mea detine actele apartamentului unde ei au locuit. Ea impreuna cu fratele ei nu au facut nici un act totul fiind lasat la intamplare. Anul trecut fratele ei a murit. El are 2 copii iar eu mai am un frate. Problema este ca mama nu vrea sa faca nimic legat de acel apartament, nimeni nu o poate convinge sa faca actele.necesare in vederea succesiunii si vinderii. As dori sa stiu ce putem face noi nepotii ca sa reusim sa facem actele si sa vindem apartamentul. Va multumesc
Buna ziua,
Avand in vedere ca mama dvs. traieste, dvs. nu aveti cum sa o obligati pe ea sa faca succesiunea.
Dar, copii fratelui decedat, pot face acest lucru. Printr-o cerere adresata unui notar, cu indicarea tuturor mostenitorilor si citarea acestora la biroul notarial pentru dezbaterea succesiunii.
Daca mama continua sa refuze, atunci acestia vor putea deschide o actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii . in cadrul actiunii deschise, copiii fratelui vor avea calitatea de reclamanti, iar mama calitatea de parat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)