avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost in concediu cc pana in noiembrie,iar firma la care am lucrat a fost vanduta,neputand lua legatura cu noi patroni.intrebarea mea este,daca dau firma in judecata am dreptul la somaj?Sau ce altceva pot sa fac pt a lua aj de somaj.multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:42, 7 Decembrie 2009
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- incetarea c.i.m. sa aiba loc pentru motive neimputabile salariatului
daca aveti incetare de contract de munca (cartea de munca inchisa) din motive care nu tin de dvs , adica firma s-a desfintat atunci cum a spus colega mai sus a-ti lucrat in ultimele 12luni din 24 puteti face formalitatile pentru somaj , va faceti dosarul fara sa trebuiasca sa mai dati si firma in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj madimadi madimadi buna seara,am lucrat la o firma pana in 2007 cand am ramas in ccc pana in 10-11-2009,perioada in care firma a fost vanduta eu neavand posibilitatea sa ma ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului ursansorin ursansorin Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Intrebare dana_vit2000@yahoo.com dana_vit dana_vit Am o intrebare si eu , si as dori daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns. Am terminat perioada de 2 ani maternitate , m-am angajat la o firma si acum firma ... (vezi toată discuția)