avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea nr.129/2019
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea nr.129/2019

Toate societatile comerciale indiferent de obiectul de activitate intra sub incidenta Legii nr.129/2019?
Cel mai recent răspuns: slk268 , utilizator 12:43, 16 Ianuarie 2020
Ba chiar ce avocații au obligația de raportare...
Categoriile de persoane care sunt excluse de la această obligativitate rezultă din interpretarea pera a contrario articolul 56 din aceeași lege.
Per a contrario sau nu, articolul 56 se refera la declararea beneficiarilor reali la ORC.
Probabil ca metchim dorea sa afle cine se incadreaza in vederea inregistrarii si desemnarii unui responsabil in legatura cu ONPCSB.
Mai degraba hai sa vedem cum interpretam sau ce incadram la art. 5 pct i)...neoficial, s-ar parea ca zilele acestea apar ceva norme. Totusi, pe site-ul oficiului au publicat astazi un mesaj din care nu reiese daca se aplica sanctiuni in cazul in care te inregistrezi dupa 17 ian:
"Crearea unui cont in Sistemul Electronic de Transmisie Date (pentru desemnarea persoanei si pentru raportarea on-line) se poate face SI DUPA termenul de 180 de zile prevazut la art. 60 alin.(3) din Legea nr. 129/2019, respectiv SI DUPA DATA DE 21 IANUARIE 2020!"
Asa cum e legea, asa este si comunicarea publica...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
sensitivec, utilizator
Se desemneaza persoana si in cadrul Asocatilor de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare srl / persoana desemnata la onpcsb Popu Popu Buna, Sunt administratorul unui SRL, ofer servicii IT / cod CAEN 6201 (Activitati de realizare a software-ului la comanda ). Contabilul mi-a spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Creare cont în sistem la oficiul national de spălare a banilor ionela11 ionela11 Bună ziua, Care este termenul pt crearea unui cont în sistem la oficiul national de spălare a banilor în 2020? se poate face și după expirarea ... (vezi toată discuția)
Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)