avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor

Buna ziua!Mama mea a avut zona zoster pe fata si a avut complicatii ramanand cu nevralgie de trigemen avand nevoie tot timpul de cineva sa o insoteasca avand dureri foarte mari.Pentru acest lucru poate ca un membru al familiei sa se angajeze ca si insotitor?Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Jipa2017 , utilizator 15:23, 15 Ianuarie 2020
Nu se poate. Dreptul la însoțitor îl au doar persoanele încadrate în gradu de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR.
Mama dvs a fost la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap`?
Nu a fost la comisie.Unde as putea vedea lista bolilor si gradele de handicap daca ar fi incadrata?.Multumesc
Dapix a scris:

Nu se poate. Dreptul la însoțitor îl au doar persoanele încadrate în gradu de handicap GRAV cu ÎNSOȚITOR.
Mama dvs a fost la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap`?

Mergeți la DGASPC să întrebați. Au ei lista cu afecțiunile care sunt considerate handicap.
Multumesc pentru ajutor.O zi buna

Dapix a scris:

Mergeți la DGASPC să întrebați. Au ei lista cu afecțiunile care sunt considerate handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu zona zoster sunt scutite de la impozitele locale? Adeleee31 Adeleee31 Buna seara , Persoanele cu zona zoster sunt scutite de la taxe / impozit ? (vezi toată discuția)
Se poate obține certificat de handicap permanent pentru schizofrenie paranoida grad accentuat? bodisin bodisin Buna seara ,intreb si eu pe cineva din comunitate ,cunoscator care sunt afectiunile pentru care se acorda certificat de handicap permanent .Persoana are ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap george0908 george0908 Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la ... (vezi toată discuția)