avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata dividende

Buna ziua,
Administratorul firmei vrea sa si i-a dividendele pe 2018 si as vrea sa stiu daca prin hot AGA se hotaraste sa se i-a aceste dividende ,acestea se pot da prin casierie fragmentat ?cum si ce trebuie sa fac.
Mentionez ca au fost 3 asociati pana la 30.11.2019 dupa care au ramas doi.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:41, 15 Ianuarie 2020
Diferenta o virati in contul bancar al persoanei asociat in firma.
Potrivit art. 4 alin. (4) din Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata:
"Operatiunile de plati in numerar efectuate de persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre o persoana. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende din casierie mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Sunt asociat unic. In 2019 am dividende de 75000 RON. Vreau sa-i iau din casierie prin 8 hotararari AGA, este legal acest lucru ? Potrivit ... (vezi toată discuția)
Incasare si restituire ajutor financiar oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua Unul dintre actionarii firmei doreste sa ajute firma cu suma de 15.000 lei. Doresc sa stiu daca acest ajutor financiar pot sa il incasez cu ... (vezi toată discuția)
Vanzarea utilaje de persoane fizice catre persoane juridice pectotrend pectotrend Ce obligatii are o persoana fizica, vanzand un utilaj catre o persoana juridica. Ce fel de contract se poate incheia? Multumesc, (vezi toată discuția)