avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Violare corespondenta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Violare corespondenta

As dori ceva sfaturi juridice legat de urmatoarea intamplare. Am cumparat ceva si mi-a fost trimisa o recomandata inainte de Craciun din Olanda. In data de 6 ianuarie cand m-am intors din concediu am fost la oficiul postal local si pe baza numarului recomandatei mi s-a spus ca in sistem apare distribuita de postas pe 30 decembrie 2019, desi eu nu o aveam si pe 30 dec nu eram acasa. . A doua zi am mers la sediul ODPC (Oficiul de Distributie Central) - biroul postasilor, sa-l intreb pe postas unde este recomandata. Nu a putut sa spuna exact, initial ca a livrat-o si atunci l-am intrebat cine a semnat, apoi ca o cauta si apoi tot repeta "Suport consecintele!".
Am depus reclamatie la posta dar trebuie sa astept 30 de zile (oare o gasesc?). Am fost in audienta la dirigintele postei care i-a luat apărarea postasului (apropo postasul este un tip in varsta care lucreaza de ani buni acolo, deci sunt sanse mari sa faca asta mai demult) Pe scurt, mi s-a transmis oficial sa astept 30 zile pt raspuns si neoficial mi s-a spus ca postasul nu mai stie ce a facut cu scrisoarea, si ca nu pot sa-l scoata de la livrare pentru ca nu au suficient personal. Vreau sa fac plangere la politie dupa ce primesc răspunsul postei. Dar ce altceva s-ar mai putea face? Ah si mai țineți cont de faptul ca eu de ani de zile nu pot primi scrisori simple, mai ales daca sunt din străinătate si mai "groase", Dispar. De aceea, am renuntat la scrisori simple, si deși este o cheltuiala in plus ii rog pe corespondenții mei sa trimită numai scrisori recomandate.
Cel mai recent răspuns: ioni69 , utilizator 18:01, 15 Ianuarie 2020
deocamdata ceea ce stiti cu siguranta e ca trimiterea s-a pierdut (daca nu se gaseste).
acesta nu e un fapt penal, deci posta va va despagubi cu valoarea declarata a trimiterii (cf Legii Serviciilor Postale 83/1996).
daca puteti dovedi violarea corespondetei, politia va deschide dosar penal,
Eu sa dovedesc? Ma transform in politist si detectiv? Cum sa se piarda daca se semneaza la fiecare miscare? Nu vorbim de o scrisoare simpla, ci de una recomandata. De ce nu vor sa arate cine a semnat pentru scrisoare? Daca nici recomandatele nu sunt sigure, atunci ce ne mai ramane? Vorbiti de parca ar fi avut loc un eveniment neprevazut, incendiu, prabusire avion, rasturnare tren de corespondenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)
Unde sa ma adresez? mihaela daniela mihaela daniela Buna seara cine ma poate ajuta nu stiu unde sa ma adresez ptr o reclamatie contra factoritei postale.Eu am avut o firma pe care am inchis-o la o adresa vecina ... (vezi toată discuția)
Dovada inmanare posta Isabela30 Isabela30 In data de 09.11.2018 am primit un plic de la judecatorie sa depun intampinare in 25 de zile Mentionez ca poștașul are obiceiul să trimită plicurile pe ... (vezi toată discuția)