avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comert cu amanuntul vs. Comert cu ridicata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comert cu amanuntul vs. Comert cu ridicata

Cine ma poate ajuta cu o problema, aparent banala, dar mi-e imi este neclara:
- am un SRL prin care vreau sa vand produse catre un minimarket (cca 5 produse de acelasi tip); am doar Cod CAEN pt comert cu amanuntul - si intrebarea este daca am nevoie si de Cod CAEN pt comert cu ridicata?(avand in vedere ca nu am vreun depozit, cifra mare de afaceri si nici nu este aceast activitatea principala; doar vand pe factura cateva produse catre alta societate com - care , la randul ei, imi face plata dupa ce vinde produsele).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefania-Buc , utilizator 11:10, 8 Decembrie 2009
Trebuie sa ai in obiectul de activitate secundar si comert cu ridicata. Te autorizezi si pentru aceasta acvtivitate si totul este OK!
Inteleg ca sunteti si producator?
daca va uitati in actele firmei la actul constituitiv, verificati ca s-ar putea sa aveti acolo codurile CAEN corespunzatoare la activitatile secundare , fara sa mai fie nevoie sa completati ca si mentiuni la registru in obiectul de activitate
Multumesc pt raspuns!
Nu, nu sunt si producator. Pt inceput am sa fac vanzarea/facturile pe 1 bucata... pt ca, chestia asta e cam urgenta si Reg Comertului lucreaza formidabil - iti da termen peste un an la o treaba pe care, de regula, o faceau in trei zile...
Sper sa reusesc asa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare produse finite - caen potrivit...? romila celina romila celina Incurajata de raspunsurile pe care le-am primit pana acum,revin cu cateva intrebari depre I.i. .Ca obiect principal de activitate am ales1413 ( cod CAEN) ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O fima de distributie care are ca obiect de activitate principala (CAEN 4639) comert [b]cu ridicata[/b] nespecializat de produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua marian barbu marian barbu care este contextul legal in care pot comercializa legume si fructe fara carnet de producator am firma cu domeniul principal de activitate constructii inainte ... (vezi toată discuția)