avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu si pensie - se poate?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu si pensie - se poate?

Buna ziua. Sotul meu lucreaza si are poprire pe salariu de 50% din cauza unor credite (3 la numar) neplatite la timp. Peste o jumatate de an o sa iasa la pensie, dar o sa lucreze in continuare unde este acum. Daca pensia o va lua prin posta si nu pe card bancar, ii poate pune poprire si pe aceasta? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
Dora2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:13, 16 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Da, se poate popri pana la jumatate din veniturile sale, indiferent daca este vb. de pensie, salariu sau ambele.
Chiar daca pensia o incaseaza de la posta? Asica atunci cand vine factorul postal cu pensia, o sa-i aduca doar jumatate din valoarea ei?
Multumesc

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Da, se poate popri pana la jumatate din veniturile sale, indiferent daca este vb. de pensie, salariu sau ambele.

Executorul poate merge la Casa de pensii si pune executarea acolo.
Apoi posta o sa trimita jumatate de pensie catre dvs. si cealalta jumatate in contul executorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ContSters429609 ContSters429609 Buna ziua! am un prieten care are poprire de la un BEJ pe contul bancar in care incaseaza pensia.Zilele trecute a primit o instiintare de la alt executor ca i ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Intrebare tracz tracz am pensia pe un card bancar....contul mi-a fost blocat de catre un birou executoresc,cardul nu-l mai pot utiliza,dar totusi mi se retine ... (vezi toată discuția)