avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta vechime in munca

Buna ziua, as avea o intrebare legata de adeverinta pentru vechime in munca, necesara la casa de pensii. Astfel, in urma unei decizii de guvern, casa de pensii cere o adeverinta de vchime in munca in care sa fie trecute orele suplimentare, ore de noapte, sporuri, prime, profit etc., pe fiecare an si luna de cand a fost angajat, pentru calulul pensiei. Asadar, tata a fost la fostul angajator pentru a depunde o cerere si a solicita adeverinta, dar aceasta i-a cerut 10 lei pe an lucrat pentru eliberatea adeverintei. Mentionez ca nu exista stampila, semnatura sau macar un antet cu informatii despre firma, pe documentul care i l-a aratat cu perceperea taxei. As dori sa stiu daca este legal, ca un operator privat sa poata percepe taxe, la prima adeverinta solicitata de un fost angajat. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta venituri brute carmen1975 carmen1975 buna ziua, am o intrebare: am un caz in ceea ce priveste eliberarea unei adeverinte privind venituri brute anteriaore datei de 01.04.2001. in venitul brut omul ... (vezi toată discuția)
Intocmire adeverinta pensie de ctre angajator sanda seimann sanda seimann Ma scuzati ca revin la acelasi subiect, dar doresc sa ma lamuresc cat mai bine asupra acestor adeverinte pe care unitatea la elibereaza pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare invatamant - pensie Radu Cristian Radu Cristian Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa se pensioneze pt. limita de varsta la 01.09.2010 din invatamant. Este angajata la un liceu cu grad definitiv. I s-a eliberat o ... (vezi toată discuția)