avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Somatie casa de asigurari pt. AF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Somatie casa de asigurari pt. AF

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ....
In septembrie 2002 am deschis un AF, care a functionat ca magazin alimentar pana in iulie 2007, atunci cand am inchis AF-ul.
Acum, dupa atata timp am fost somata si am primit instiintare acasa cum ca n-am platiti la Casa de Asigurari de Sanatate. Sunt nevoita sa achit? Majorarile sunt mai mari decat taxa, as avea de plata 3100 lei.
Si ... de ce nu mi s-a spus nimic atunci cand am inchis AF-ul in 2007?

Va rog sa ma ajutati cu o explicatie si un sfat.

Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 15:50, 9 Decembrie 2009
din pacate trebuie sa achitati suma , ei acuma au descoperit cand sau adunat sume mai mari ca aveti de plata si intradevar majorarile de intarziere sau adunat de la data de atunci si pana la zi, cel mai bine ar fi sa mergeti la fata locului sa vedeti ce puteti face si cu acele majorari de intarziere si sa le expuneti problema si sa ajungeti la intelegere de plata







Nu am reusit sa ajungem la o intelegere. Am cerut o recalculare a sumei dar nu m-a ajutat prea mult deoarece mi-a scazut totalul de plata cu 100 lei. Nici nu accepta o esalonare a datoriei.
Daca e asa cum spuneti ca nu exista nici o speranta in acest sens atunci va trebui sa platesc suma integrala.
va sugerez sa platiti debitul datorat prima data, si apoi sa achitati majorarile de intarziere, deoarece suma care nu a-ti platit-o genereaza in continuare majorari pana la achitarea debitului
Va multumesc tare mult pentru raspuns!
Mai am o intrebare ... Am fost in audienta si la Director si mi-a spus ca trebuie sa platesc integral, toata suma pana la sfarsitul anului.
Daca as putea plati in 2 transe asa cum mi-ati spus ar fi bine...
mergeti tot la dansul si ii spuneti ca veti plati in doua transe , sunt sigura ca va accepta, aveti incredere in dumneavoastra !
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asigurari sanatate obligatorii daca eram angajat? ionel12 ionel12 Buna ziua, Am primit o notificare de la CASS Cluj si o decizie de impunere din oficiu privind restante la plata asigurarilor de sanatate in perioada ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata credit in chf la bancpost s-a dublat din 2007 un sfat va rog urgent alexandra60 alexandra60 In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatii de locatari macrita macrita Buna ziua, Din anul 2009 am refuzat sa mai platesc datoriile la asociatie , deoarece am fost chemata la politie si mi s-a spus ca pentru apartamentul meu ... (vezi toată discuția)