avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiilor procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiilor procurorului

Buna ziua,

Unchiul meu a depus o plangere la procuratura impotriva parintilor mei pentru tulburare de posesie. In urma cercetarilor facute de de politie, procuratura a dat rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Nemultumit , unchiul a contestat solutia, si la aceasta contestatie prim-procurorul a dat tot rezolutia de neincepere a urmaririi penale. Astazi parintii mei au primit citatie prin care sunt chemati in calitate de intimat pentru Fond- plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata ( art 278 ind. 1 C.p.p). Ce trebuie sa faca parintii mei? Cum vedeti rezolvarea acestei situatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 21:30, 7 Decembrie 2009
@dorians, Art. 278 indice 1 , litera c , Cod pr. penala :). poate ne spuneti mai detaliat si datorita caror cauze nu se poate.
decizia XLVIII/2007
Nu ar avea cine sa puna in miscare actiunea penala care este strict atributul procurorului
Aveti dreptate... mea culpa. Am omis faptul ca de la inceput s-a dispus neinceperea urmaririi penale , astfel incat nu exista nici actiune penala pornita.
Sa inteleg ca actiunea va fi respinsa?
Nu neaparat, ci doar ca instanta nu poate retine cauza spre judecare, deoarece nu a fost inceputa urmarirea penala. Instanta poate insa trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale, daca va considera necesar.
@dorians , dar alin. 9 , art 278 indice 1 ? referitor la plangerea persoanei, care ar putea constitui act de sesizare a instantei.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)