avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din cic1 in cic2 cand primul copil implineste ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din cic1 in cic2 cand primul copil implineste doi ani in iunie iar al doilea copil se naste in septembrie

Buna seara.
Sunt in situatia urmatoare: primul copil implineste doi ani pe 1 iunie 2020 iar al doilea se naste prin cezariana pe 18septembrie 2020. Nu mai locuiesc in orasul in care am locul de munca la care ar trebui sa ma intorc si as vrea sa evit sa trec printr-un stres suplimentar cu relocarea sau cautarea unui nou loc de munca in orasul actual avand in vedere perioada scurta dintre 1 iunie-18septembrie.
Stiu despre concediu prenatal dar acesta nu acopera toata perioada si in plus nu sunt lamurita legat de luna celuilalt parinte (sotul nu doreste sa stea acasa acea luna), nu stiu daca ar trebui sa ma intorc la munca in iunie sau in mai.
As dori sa stiu cum pot proceda sa nu mai revin la locul de munca in perioada dintre data la care primul copil implineste doi ani si nasterea celuilalt copil fara sa-mi pierd locul de munca, dreptul la concediu de maternitate si ulterior la noua indemnizatie pt cresterea copilului nascut in septembrie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IuliaCapa , utilizator 13:45, 24 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de acea luna atunci dvs. trebuie sa reveniti la serviciu incepand cu 2 mai, chiar daca tatal nu doreste sa intre in concediu.
Cererea de revenire o depuneti in Aprilie, in jurul datei de 2.
La revenire puteti depune cerere pentru a intra in Concediu fara salariu ( daca nu mai aveti zile de concediu de odihna) urmat de concediu prenatal ( max. 84 de zile), postnatal ( minim 42 de zile) si apoi cel pentru crestere copil.
Multumesc pt raspuns.
Care este perioada maxima in care pot fi in concediu fara plata ? In cazul meu ar fi nevoie de doua luni.
Verificati in Reg.Intern al angajatorului care sunt prevederile referitoare la acordarea CFP si care este durata maxima pentru care se acorda ..

art.153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Data incetare suspendare cim, concediu crestere copil seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Ma aflu in concediu maternal pana in data de 04 sept; de la serv mi s-a dat o cerere pentru suspendarea cim pe care trebuie sa o completez si cu ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție Victoria Burnea Victoria Burnea Bună ziua. Momentan sunt in concediu crestere copil si ma intereseaza cum pot beneficia de stimulentul de inserție, in condițiile în care știu că ... (vezi toată discuția)