avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Daca am 53 de ani si 35 ani vechime in munca, ma pot pensiona? Care e varsta minima la care ma pot pensiona? (Nascuta in martie 1967, lucrez de la varsta de 18 ani.)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:20, 20 Ianuarie 2020
-Limita de varsta la 63 ani.
-Pensie anticipata sau anticipata partiala la 58 ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 ani, fara stagiul asimilat mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul iesire la pensie sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Sunt nascuta in iulie 1967 si as dori sa stiu când pot iesi la pensie dar daca se poate as dori si o explicatie in sensul cum creste gradual in ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenaluiza elenaluiza Buna ziua, Am 50 ani , 32 ani vechime munca sunt in somaj. Cand ma pot pensiona? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi precizati cand poate iesi la pensie pt limita de varsta o femeie nascuta in mai 1967, cu un stagiu de cotizare de 31 ani? dar pensie ... (vezi toată discuția)