avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de locuinta Taxe de impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de locuinta Taxe de impozit

Buna ziua,

Doresc sa schimb fac un schimb de locuinta, garsoniera cu 2 camere , fara nici o diferenta de plata. Intrebarea mea este urmatoarea. Ce mai trebuie platit in afara de taxa notariala pentru serviciul efectuat. Se mai platesc la stat impozitele pe vanzare pentru fiecare apartament, ca la o vanzare obisnuita? acel 2 sau 3% ?
Va multumesc mult de sfat
Cel mai recent răspuns: sivan , utilizator 22:34, 7 Decembrie 2009
buna seara!
cei doi copermutanti vor achita onorariul notarului public care se calculeza la valoarea imobilului cel mai valoros, iara cest onorariu poate fi majorat cu pana la 25%.
fiecare copermutant va plati impozit de 2%, respectiv 3%.
intabularea dr de prop pe numele sau.
ioana_cristea a scris:

buna seara!
cei doi copermutanti vor achita onorariul notarului public care se calculeza la valoarea imobilului cel mai valoros, iara cest onorariu poate fi majorat cu pana la 25%.
fiecare copermutant va plati impozit de 2%, respectiv 3%.
intabularea dr de prop pe numele sau.

=D> Sunt 100% de acord cu Ioana!
Foarte corect!
=D>
Multumesc,

Situatia noastra e un pic deosebita( eu traiesc in Canada). In urma unei succesiuni posed 75% dintr-un apartament de 3 camere. Cealalta parte, adica sfert, detinut de o pesoana care e propietara unei garsoniere. Eu doresc sa cedez cei 75% din apartament pentru garsoniera . Este acesta considerat tot un schimb de locuita?
Probabil ca DA, dar un sfat autorizat ar fi ff bun.
cu respect
:)
da tot act de schimb este.
se schimba o cota de 3/4 cu o cota de 1/1.
Multumesc din nou

Ultima intrebare , promit
Este legal sa ne donam reciproc partile? ce implica asta? Aceleasi taxe si impozite?
cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/schimb de apartamente nikosbab28 nikosbab28 Am un apartament cu 2 camere si vreau sa-l schimb cu unul cu 3 camere + diferenta si vreau sa stiu ce fel de contract se face de schimb , de proprietate sau ... (vezi toată discuția)
Taxele la schimbul de apartament cu garsonierã amadeus_121 amadeus_121 Vreau să schimb apartament cu 2 camere cu o garsonieră plus diferenţa (sulta). Doresc să ştiu dacă se face contract de schimb sau două cantracte de ... (vezi toată discuția)
Act de donație, sau ce soluție ar fi potrivită ca să protejez apartamentul mamei de sora mea și de fratele ei? ionica3727 ionica3727 Buna ziua, apelez din nou la competentele d-voastra. Am urmatoarea problema: mama detine un apartament cu 3 camere, in acel apartament locuiesc sora mea si ... (vezi toată discuția)