avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare bani!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare bani!

Am vrut sa cumpar un utilaj agricol si am dat un avans de 1000 de euro,intre timp societatea caruia i-am dat avansul NU mai lucreaza cu cei care produceau utilajul si de doua luni ma amana cu restituirea banilor! Care ar fi cea mai usoara cale de recuperare a banilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai ușoară cale este să vă returneze firma banii amiabil.
Altă cale este să apelați la justiție.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați inițial printr-o somație prin avocat, arătând că în caz contrar veți fi nevoit să intentați o acțiune în pretenții!
Stimate domn ,

Va sugerez sa inaintati o notificare, prin avocat, in cazul in care acest demers nu s-a soldat cu un succes, va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune in pretentii.

De dorit este, in prealabil, sa va interesati daca debitorul, anume societatea, este solvabila, are o activitate profitabila, are bunuri in patrimoniu, ce pot fi supuse executarii.

Informati-va, totodata, daca societatea are un cont bancar , in care sunt efectuate plati.

Anumite informatii sunt postate pe site-uri, chiar pe site-ul MINISTERULUI FINANTELOR PUBLICE.

Veti putea recupera onorariul aferent executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans- rezervare promisiune cumparare apartament PetreaPetre PetreaPetre Buna ziua, Am facut un transfer bancar de 1000 euro in care am specificat ca este vorba de rezervare promisiune vanzare apartament. La notar vanzatorul a avut ... (vezi toată discuția)
Contract nesemnat de mine , iar firma ce urma sa imi ofere servicii nu vrea sa imi returneze banii Eavy Eavy Buna ziua! Am intentionat sa contractez o firma de constructii de lemn pentru o casa . Mi s-a spus telefonic ca pot da un avans ,iar restul la livrarea si ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)