avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Călătoria din Italia spre România a unui minor.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Călătoria din Italia spre România a unui minor.

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Am 17 ani (2 luni și implinesc 18) și am nevoie neapărată să plec în țară pentru permisul de conducere.
Există vreo posibilitate legală ca eu să părăsesc țara (Italia) și să mă întorc în țara mea natală (România, unde țin să precizez că am și domiciliu) fără vreun reprezentant legal/procură pe o altă persoană? La întoarcerea în Italia oricum nu v-a mai fi o problemă, pentru că voi fi deja major. Dar vreau să știu aspectele astea, dacă pot pleca fără să fiu insoțit de părinți/tutore sau altă persoană.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:20, 29 Ianuarie 2020
Nu cunosc legile italiene, in orice caz autoritatile romane nu va pot impiedica sa intrati in Romania, fiind cetatean roman. Dar pana la 18 ani va va fi greu sa iesiti din Romania fara procura din partea parintilor si fara insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu avionul sub 18 ani andrea70 andrea70 Buna ziua!Am un baiat de 17 ani,care implineste 18 ani pe data de 03 mai 2014,in ziua respectiva scade cartea de identitate,este in Italia si trebuie sa plece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua DianaUk DianaUk Sunt in Marea Britanie si in martie vreau sa plec in Romania pt ID-ul de 18 ani , pot calatori cu wizz air nefiind insotita de unul dintre parinti daca am 17 ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)