avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RASPUNS URGENT, VA ROG
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RASPUNS URGENT, VA ROG

Buna seara,

Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu doreste sa viziteze minora la domiciliul meu actual si pretinde ca vrea fetita cate 2 weekend-uri pe luna la el acasa fara fara mine pt ca vrea maica-sa, din cauza careia ne-am despartit, sa vada fetita.Ea a venit, ca martor in instanta, si a spus ca vrea ca fiul ei sa ia fetita de langa mine ca sa poata sastea si ea cu ea si chiar sa o duca la ea in apartament ca sta ea cu fetita si m-a amenintat ca daca nu sunt deacord cu cererea ei, o sa ceara in instanta dreptul de a vizita fetita fiindca are calitatea de bunica si are tot dreptul. Va rog frumos sa-mi raspundeti ce drepturi are fosta mea soacra in calitate de bunica si daca e posibil sa ma dea in judecata?
Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: alyna25 , utilizator 23:54, 8 Decembrie 2009
Asta cu fetita nu poate fara dv. nu va e musai favorabila in istante.
Nu conteaza care e scopul bunicii, atata timp cat actiunile ei pot aduce un rezultat pozitiv pentru copil. Dv. va pasa mai mult de ce gandeste bunica sau de cum ii e copilului dv. PE TERMEN LUNG?

Sansele de castig sunt imense. Iar astea sunt sporite de atitudinea dv. daca o veti pastra in instanta.
Administrati probe in dosar.Depuneti acte, aduceti martori, solictati interogatoriu pe aspectul dreptului de vizitare.Ar fi indicat sa aveti avocat
Asi accepta sa o vada doar daca are dreptul si doar in prezenta mea, avand in vedere ca fetita mea are doar 1 anisor si ea nu a crescut nici macar pe fiul ei, nestiind programul fetitei, fetita nici nu o mai tine minte, si cred ca nici nu va avea grije de ea.
La varsta de 1 an, nu cred ca instanta va incuviinta ca tatal sa ia minora la domiciliul sau...nefiind in "interesul superior al minorei" acest lucru, deoarece nici tatal si nici bunica paterna nu cunosc/nu sunt familiarizati cu programul minorei care la aceasta varsta este chiar dependenta de mama ei.
Mai mult, vizitele tatalui la domiciliul mamei/minorei vor trebui incuviintate in timpul programului de joaca al copilului.De obicei, din practica, vizitele se rezuma la maxim 2 ore, intr-o zi de sambata sau/si, dupa caz duminica.
Probabil dupa ce minora va creste, programul de vizita se poate/se va schimba.
Dvs. prin administrarea interogatoriului tatalui si a probei cu martori va trebui sa convingeti instanta de tot ceea ce v-am spus anterior.
La capitolul inscrisuri, ar fi utila si o recomandare din partea medicului de familie, (de exemplu cu privire la interdictia de a duce copilul in varsta de 1 an, in alte locatii decat in cea in care este crescut si ingrijit, si de ce nu, riscul gripei aviare- e o speculatie, dar daca recomandarea vine din partea unui medic, ar putea fi chiar convingatoare, de ce nu!).
Dvs. alyna25, insistati in tot ceea ce considerati ca trebuie sa faceti pentru copilul dvs., pentru ca mai bine decat dvs., nu stie nimeni!
Bafta! :) :) :)

P.S.In conditiile expuse de dvs., bunica paterna nu are nici o sansa sa obtina program de vizitare nepoata.Pacat ca nu exista decaderea din drepturile de "bunici"...#-o, decat asa, stiti dvs. cum se spune...
P.S.S.m_ella2005, prevederile legii nr.272/2004, nu-i sunt favorabile bunicii paterne deoarece "minora nu s-a bucurat de viata de familie alaturi de bunica paterna, dealtfel foarte deranjata de existenta minorei, ca fiinta, in ultimul an de zile..."
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Si daca nu s-a bucurat pana acum nu ar trebui sa se bucure de-acum?
Daca numai mama stie ce e mai bine pentru copilul ei, atunci n0am avea decizii care le-ar contrazice pe mame si am avea text legal care sa sustina asta.
Din fericire, nu ajunge.
Am vazut instanta care a intrebat-o pe mama daca ea se crede mai parinte ca tatal de ea il poate tine pe sugar peste noapte si tatal nu.
Am vazut instanta care a dispus ca e indicat ca programul cerut de tata sa fie modificat in sensul ca macar o noapte pe luna sa stea si el cu fiica, desi el ceruse numai ziua; fiica avea 7 luni; instanta asta voia sa vada daca vrea tatal sa nu doarma noaptea si i-a spus ca sa fii parinte inseamna si asta.
Fata e prea mica sa conteze ca pana acum nu a avut relatii cu bunica, de acum abia incepe sa faca relatii.
Doamna trebuie sa stie riscul unor judecati consumatoare de bani, nervi si timp si care pot fi reluate dupa o perioada de timp. Iar bani, nervi si timp...

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor de catre bunica paterna pe programul tatalui nicol26 nicol26 Buna seara Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si ... (vezi toată discuția)