avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua

Unde pot depune cererea pentru retragerea din sistemul privat de pensii Pilot 2 și totodată să-mi retrag banii ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Geanina Sophia , utilizator 22:16, 20 Ianuarie 2020
Initial, singura modalitate de retragere a sumelor acumulate era in momentul pensionarii. La sfarsitul lui 2018, legislatia a fost modificata astfel incat participantii se pot retrage din Pilonul II, in baza unei cereri individuale. Singura conditie impusa este ca cererea sa fie efectuata dupa minim 5 ani de la aderarea la fond. Cererea de retragere trebuie depusa la administrator, care va informa apoi casa de pensii pentru actualizarea registrelor de evidenta, consemnand retragerea participantului de la fond. In 30 zile de la primirea raportului de la casa de pensii, administratorul va informa participantul cu privire la modul de solutionare a cererii sale. Cererea de retragere are ca efect transferul sumelor acumulate catre bugetul de stat, in contul pensiei de stat.
Deci nu primiti nici un ban in mana decat daca iesiti la pensie.
Daca acesta este cazul, depuneti cererea la administratorul fondului.
Mulțumesc frumos pentru mesaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am certificat de handicap grad 2 și ... Lucian40 Lucian40 Bună ziua Am o întrebare Am certificat de handicap grad 2 și nu mai lucrez de câtva ani Mai exact problema cu auzul. Am contribuit la pensia privata ... (vezi toată discuția)