avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verficare corectitudine separatie apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verficare corectitudine separatie apa

Cum si in ce conditii legale asociatia de proprietari poate verifica corectitudinea bransamentelor de apa in apartamentele care fac parte din asociatie?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 21:48, 20 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar amiabile, adica respectivul va lasa personal sa intrati. Daca nu este acasa si are loc un eveniment de spargere conducte atunci se poate interveni. Pe o proprietate privata se poate intra doar in conditiile legii. Daca nu va lasa sa inspectati si sa cititi apometrele poate suporta pierderile. Ar trebui convocare pe hartie, pentru ca toti locatarii trebuie sa respecte aceleasi reguli.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 31 L196/2018
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectați, în condițiile legii.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat de vecin Radu H. Radu H. Buna ziua! Am un vecin de la care imi tot curge apa si am peretele ud in permanenta si nu vrea sa deschida usa la instalator! Ce poT sa fac? (vezi toată discuția)
Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. de ... ngg ngg Buna seara, Ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. De 2 saptamani avem inundatie in garsoniera aflata la parter de bloc cu 10 etaje la nivelul unei ... (vezi toată discuția)