avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara pt minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara pt minori

buna seara!lucrez in strainatate fara carte de munca,platesc in romania pensie de intretinere 2 milioane pe luna.As dori sa stiu,daca o sa platesc lunar in tara la asigurarile sociale (pt a putea beneficia de o pensie ,cindva)...mi se va recalcula pensia de intretinere a minorului?si as mai dori sa stiu,daca minorul poate parasi tara fara acordul meu?va multumesc..
Copilul nu poate parasi tara fara acordul dvs,sau fara a avea imputernicire notariala de la dvs in acest sens.Daca dvs. platiti asigurarile sociale , dar fara a avea incheiat un contract de munca inregistrat la ITM, pensia de intretinere nu se va recalcula.
Presupun ca copilul a fost incredintat parintelui cu care locuieste in prezent printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In aceste conditii , minorul poate sa paraseasca tara fara a mai fi necesar acordul dvs.
Existand aceasta hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nu va mai trebuie niciun acord de vointa al tatalui , exprimat intr-o declaratie notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor zerognost zerognost Pentru ca un minor sa paraseasca tara, alaturi de unul din parinti, e necesar sa existe o imputernicire notariala de la cel de-al doilea parinte? Parintii ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Civil alessia cristiana alessia cristiana fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)