buna seara!lucrez in strainatate fara carte de munca,platesc in romania pensie de intretinere 2 milioane pe luna.As dori sa stiu,daca o sa platesc lunar in tara la asigurarile sociale (pt a putea beneficia de o pensie ,cindva)...mi se va recalcula pensia de intretinere a minorului?si as mai dori sa stiu,daca minorul poate parasi tara fara acordul meu?va multumesc..
Copilul nu poate parasi tara fara acordul dvs,sau fara a avea imputernicire notariala de la dvs in acest sens.Daca dvs. platiti asigurarile sociale , dar fara a avea incheiat un contract de munca inregistrat la ITM, pensia de intretinere nu se va recalcula.
Presupun ca copilul a fost incredintat parintelui cu care locuieste in prezent printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In aceste conditii , minorul poate sa paraseasca tara fara a mai fi necesar acordul dvs.
Existand aceasta hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nu va mai trebuie niciun acord de vointa al tatalui , exprimat intr-o declaratie notariala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Minor
zerognost
Pentru ca un minor sa paraseasca tara, alaturi de unul din parinti, e necesar sa existe o imputernicire notariala de la cel de-al doilea parinte? Parintii ... (vezi toată discuția)
Civil
alessia cristiana
fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)