avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face ptr a lua pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face ptr a lua pensie alimentara?

Menționez faptul ca el nu este trecut ca și tata în certificatul de naștere fetita mea are 14 ani. Pensia o sa o plătească de când îl dau în judecata?
Bună ziua!
Trebuie să demarați o acțiune în stabilirea filiației, dar în cadrul aceluiași proces se va stabili și pensia de întreținere, legăturile personale, etc.
Stimata doamna,

Actiunea este denumita ce trebuie promovata se numeste actiune in vederea stabilirii filiatiei fata de tata, a unui minor din concubinaj.



Odata determinata paternitatea, locuinta minorului poate fi stabilita la dumneavoastra.

Pensia de intretinere este in cuantum de 25 % din venitul net efectiv, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.

In probatiune, uzati de inscrisuri, interogatoriu, martori, expertiza medico-legala.


Expertiza poate fi evitata arareori, in situatii exceptionale, daca probatoriul administrat este unul cert, relevant, asa incat paternitatea poate fi conturata in acest mod.

Examenul serologic complex va costa 840 LEI , insa forta probanta nu este atat de clara, de evidenta, cel mai mare grad de probabilitate avandu-l expertiza tip ADN, insa aceasta este mai costisitoare, tariful fiind de 2700 lei.

Succes.


Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere copil din afara căsniciei, născut în uk; cum se procedează legal pentru a-i face actele? Oana Aurelia Oana Aurelia Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 14 ani iuliancico iuliancico Relatie de concubinaj in timp ce mama era insarcinata. Barbatul recunoaste copilul, ce nu era al lui genetic, la nastere, pt ca acesta sa aiba tata. Dupa ... (vezi toată discuția)