In cazul in care Societatea X da in chirie un spatiu dintr-o caldire societatii Y, societatea X pentru a factura chiria lunara societatii Y are nevoie de un cod CAEN activat in statut?
Parerea mea este ca daca o sc are un spatiu excedentar si inchiriaza altei firme acesta, nu este neparata nevoie de cod caen special activat in statut!
Daca firma respectiva cu asta se ocupa si factureaza la mai multe firme inchirieri de spatii, atunci se schimba situatia!
Dar daca stau sa ma gindesc si mai bine, existau mamuti industriali care nu mai aveau din ce sa traiasca si atunci isi inchiriau halele de productie la diversi angrosisti si nu am auzit sa-si faca cod caen special din astsa!
In CAEN exista codul 6820 Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.
Daca nu il autorizati- o simpla declaratie pe propria raspundere, macar in actul constitutiv sa il aveti trecut.
Si... in principiu nu e bine sa va uitati in curtea altuia - mamutii industriali sau oricine altcineva pot sa faca ce vor - important este ca dvs. sa fiti in regula deoarece stim bine cu totii amenzile pica tot pe cei mici.
In plus necunosterea legii nu este o scuza.
Intrebare
alina240
Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)