avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat

Fiica mea are un teren iar in toamna se casatoreste. Noi parintii impreuna cu tinerii ,vrem sa ne facem 2 case pe acel teren si am inceput deja demersurile la un arhitect. Intrebarea mea este: cum ar fi mai sigur din pct de vedere juridic sa facem cu casele? am vrea ca fiecare casa sa fie pe numele nostru ,sa nu intampinam vreo problema dupa casatorie in cazul in care s-ar intampla ceva.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
miha1974b, utilizator
Cel mai recent răspuns: miha1974b , utilizator 10:05, 22 Ianuarie 2020
pentru ca viitorul ginere sa nu aiba nici un drept, el va trebui sa nu cheltuiasca nici un ban pentru aceasta edificare imobiliara.
din ce stiu, singura varianta sigura 100% e ca fiica sa va vanda terenul iar toata constructia sa o faceti doar dvs. celelalte variante au incertitudinile lor (regimul separatiei de bunuri, etc).
eu m-as mai gandi daca ma insor. dar e doar o opinie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiica, în calitate de proprietar al terenului îl dezmembreaza in 2 loturi.
Lotul aferent casei dvs, vi-l donează. Nu aveti de ce să faceti vânzare, daca nu asta e intenția reală și nu îi achitați niciun leu.
Am in familie o situație identică. In final au ajuns să se certe atat de urat, încât nu-si mai vorbesc de vreo 5 ani. Mi se pare o idee foarte proastă, dar ma rog...
Ideea este ca nu vreau sa il nedreptatesc sub nici o forma pe ginere....nu se pune problema de care cati bani investim,doar ca,arhitectul ne-a spus ca facem casele pe numele fetei si dupa ce se termina constructiile le trecem pe numele nostru.Banuiesc ca atunci costurile de separare vor fi mai mari. Vroiam sa fim protejati noi parintii intr-un fel in cazul in care tinerii nu s-ar intelege la un moment dat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, numai ca cele doua case vor fi edificate in timpul casatoriei, deci vor fi bunuri comune.
Asta inseamna ca ulterior, ambii tineri vor trebui sa va transmita proprietatea.
O idee mult mai buna ar fi ca inainte de casatorie, fiica si viitorul ginere sa incheie la notar o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.
Astfel, ce va dobandi fiecare pe numele sau va fi bun propriu. Iar daca vor cumpara ceva impreuna, va fi in indiviziune.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Daca va fi incheiata o conventie de separatie de bunuri, bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei sunt proprii.

Aceasta conventie poate fi supusa modificarii, ulterior, asa incat sa fie ales alt regim matrimonial.( cel al comunitatii legale, ori cel al comunitatii conventionale ).

Sotii pot dobandite bunuri proprietate comuna pe cote -parti, in cadrul regimului comunitatii separatiei de bunuri.


Datoriile contracte pot fi proprii, ori comune, in functie de optiunile sotilor, cat si in functie de destinatia sumelor de bani contractate.

Va sugerez,pentru a fi informati in mod clar, sa apelati la un avocat,pentru a va expune efectele actele pe care doriti sa le perfectati.

Acesta va poate asista si in fata notarului public, pentru a nu avea in vedere o optiune dezavantajoasa dvs.

Succes in demersul pe care doriti sa il realizati!

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Ce act sa inchei? elicrist elicrist buna seara,..un sfat va rog. Domnisoara mea se va casatori in 14 iulie anul acesta, viitorul meu ginere a mostenit( deavalmasa) in urma succesiunii (dupa mama) ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)