avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act sa inchei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act sa inchei?

buna seara,..un sfat va rog. Domnisoara mea se va casatori in 14 iulie anul acesta, viitorul meu ginere a mostenit( deavalmasa) in urma succesiunii (dupa mama) impreuna cu fratele lui un imobil format din ;demisol,parter,etaj,mansarda imobil ce necesita niste investitii majore.Cei doi frati si-au delimitat prin intelegere proprietatea dar nu au mers inca la notar din lipsa de timp,bani si o intreaga birocratie legata de eliberarea de documente,Eu as vrea sa-l ajut cu bani sa-si renoveze partea lui dar cu anumite masuri de siguranta ...ce act pot sa fac cu el? viitorul meu ginere mi-a zis ca e dispus pentru linistea mea sa faca orice fel de act. Ce act ma sfatuiti sa inchei cu el?:: multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:03, 6 Aprilie 2012
In primul rand trebuie sa faca partajul cu dezmembrare cu fratele sau, asa va sti ce II revine ......inainte de acest lucru nu intreprindeti nimic......puteti incheia un contract de imprumut cu el ......sau dupa actul de partaj si dezmembrare, fata dvs cu el sa incheie o conventie matrimoniala care isi va produce efectele de la data incheierii casatoriei, conventie matrimoniala pe regim conventional, convenind ca bunul acesta, adica imobilul sa fie bun comun si atunci dvs II puteti da fetei bani ca sa o ajutati sa renovarea acestuia.
multumesc mult ,,,aveti dreptate cu dezmembrarea ca acest lucru vor sa-l faca si dureaza ceva timp pentru ca viitorul ginere a zis ca e dispus sa-i vanda o parte din imobil fiicei mele dar ma tem ca ei nu rezolva cu toate actele pana la nunta si apoi casatoritii fiind nu poate sa-i mai vanda ,ne-am gandit si la donatie dar mi-e teama ca la "un necaz" el ii poate desfinta aceea donatie.,,eu acum aud de aceea conventie matrimoniala nu stiu ce implica ...de unde as putea culege mai multe informatii?
Conventia matrimoniala este un act autentic care se incheie la notar. Ea priveste regimul matrimonial ales de viitori soti sau de soti care doresc sa si schimbe acest regim matrimonial dupa cel Putin un an de la incheierea casatoriei. Exista trei feluri de regimuri matrimoniale , cel al comunitatii legale, care a existat pana acum si care prezuma ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, regimul separatiei de bunuri, in care sotii au bunuri proprii care provin atat dinainte de casatorie dar si in timpul acesteia, deci avem doua patrimonii distincte, ofera cea mai mare libertate sotilor, si regimul conventional in care sotii decid ce bunuri sa fie comune si ce bunuri proprii.
Ceea ce v am sfatuit sa incheie viitori soti in cazul dvs este conventie matrimoniala sub regimul conventional. Insa vedeti daca si viitorul ginere este de acord. Conventia se incheie inainte de incheiere casatoriei, este supusa publicitatii, adica inscrisa in Registrul De Conventii Matrimoniale la nivel national iar pentru bunurile imobile se face aceasta mentiune si in Cartea funciara. Insa repet aceasta conventie isi produce efectele de la data incheierii casatoriei, daca casatoria nu se incheie ea Devine caduca.
Multumesc mult pntru raspuns un amanunt imi scapa.... daca nu se rezolva cu dezmembrarea pana in luna iulie cand se vor casatorii si viitorul ginere nu are delimitata proprietatea lui se mai poate incheia aceasta conventie matrimoniala?
se poate incheia, declarandu si cota din mostenire asupra imobilului, convenind ca aceasta sa devina bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract VioletaC VioletaC Buna ziua!Vreau sa va cer sfatul in urmatorea problema.Vreau sa ma casatoresc cu o persoana.Persoana respectiva are un apartament si o casa la tara.In schimbul ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala in noul cod civil 2011 Alin Popescu Alin Popescu S-a tot discutat in mass-media pe tema asta pana acum. Proiectul noului Cod Civil ofera posibilitatea sotilor de a alege intre regimul comunitatii legale, cel ... (vezi toată discuția)
Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)