avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru angajat care este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru angajat care este si asociat intr-o companie

Buna ziua, sunt angajata a unei companii de mai mult de 12 luni si sunt asociat intr-o alta companie. In luna mai intru in concediu crestere copil si as vrea sa imi confirmati urmatoarele va rog:
1. Veniturile obtinute din dividende NU se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei de crestere copil, asa-i?
2. Daca pe parcursul concediului de cerstere copil raman ca asociat in companie si primesc dividende mai mari de 6.250 lei/ an exista pericolul sa imi pierd indemnizatia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 21 Ianuarie 2020
1. Intr-adevar, veniturile obtinute din dividende nu se iau in considerare la stabilirea cunatumului indemnizatiei pentru cresterea copilui.

2. Exista posibilitatea sa va fie suspendata plata indemnizatiei ... insa pentru asa ceva intrebati la AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si venituri din profesii liberale, cum sa procedez pentru concediu crestere copil irinaghi irinaghi Buna ziua, ma pregatesc sa nasc si nu mi-e inca prea clar cum voi face sa intru in CCC: - sunt angajata, administrator si asociat unic la propria firma, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2016 DragBag DragBag Buna ziua, Va rog sa im ispuenti daca veniturile obtinute din Dividente impozitate conform IMM urilor cu 3% pe venit (societate) si 5% pe divident (persoana ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil2016 - venituri din dividende Iulian1976 Iulian1976 Buna ziua! La sfarsitul lunii iunie sotia mea va naste si dupa terminarea concediului postnatal intentionez sa intru eu in concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)