avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis construit pe bloc in regim propriu.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis construit pe bloc in regim propriu.

Am construit un acoperis in regim propriu acum 15 ani,pe bloc cu contributia financiara a intregului bloc dar fara proiect si alte avize.Recent am reusit obtinerea Autorizatiei de constructie dar nu putem sa incheiem procesul verbal ca la timpul cand sa construit acoperisul nu s-au inaltat prin acoperis gurile de aerisire (4 la numar) ale blocului si nici nu sa dat cu o solutie ignifuga pe grinzi cum este in proiectul facut recent ca ,asa cere legea....
Am cerut ajutorul Asociatiei de Proprietari sa gaseasca o firma sa faca aceste 2 lucruri(scoaterea aerisirilor blocului prin acoperis si sa dea cu acel lac ignifug pe grinzi) ,dar nu vrea sa se implice,ca nu-i raspunderea lor nici sa caute firma,nici sa stranga banii necesari acestei operatiuni .Intrebarea mea este cum putem obliga Asociatia de Proprietari sa se implice in definitizarea acestui proiect.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicky Stavarache , utilizator 13:39, 24 Ianuarie 2020
Constructia acoperisului precizati ca a reprezentat interesul locatarilor fara implicarea asociatiei de proprietari,deci nu aveti temei legal sa impuneti asociatiei de proprietarisa se implice in vederea solutionarii /intrarii in legalitate a unei lucrari edificate in regie proprie
Eventual daca proprietarii sunt de acord se poate dispune hotarare a adunarii generale,
prin care asociatia de proprietari sa desfasoare demersurile necesare
La timpul respectiv,din ce-mi aduc aminte,copil fiind,asociatia ne-a ajutat sa stranga banii,lunar de la locatari apoi au dat acei banii tatalui meu si vecinului de langa noi si s-a construit acoperisul.Recent,eu am strans banii necesari efectuarii demersurilor pt intrare in legalitate cu acoperisul(proiect,avize,cereri...) dar conform legii ne mai trebuie acele 4 aerisiri care nu s-au facut initial si ignifugarea grinzilor.Acum ceilalti locatari nu mai vor sa dea banii necesari acestei operatiuni,operatiune care o poate realiza doar cineva care se pricepe,deci o firma de constructii.Mai avem timp pana in Iunie cand se face anul si expira Autorizatia de constructie.
Aici sunt eu blocat si nu stiu cum sa procedez legal in continuare,deoarece nu mai vreau sa bat din usa-n-usa sa strang banii si nici de unde sa aduc o firma sa rezolve cele 2 aspecte care diferentiaza constructia fata de proiect.
Vreo sansa de lamurire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis Ovidiu Ardeleanu Ovidiu Ardeleanu Buna seara....as dori sa ma sfatuiti sau sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema. Sunt un locatar al unui bloc cu 4 etaje... Locuind la etajul ... (vezi toată discuția)
Balcon închis fără autorizație! Bch30andreea Bch30andreea Bună seara, am cumpărat un apartament în bloc nou și acum 5 ani am decis sa lărgim camera asta însemnând sa scot ușa și geamul de la ieșirea în ... (vezi toată discuția)
Discutii diverse- fond reparatii cos11 cos11 Buna ziua! Am si eu doua intrebari: 1).Indicati sursa de bani de unde poate sa plateasca administratorul o firma care efectueaza acoperisul unuibloc??? ... (vezi toată discuția)