avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat

Buna ziua!

In aprilie 2015 am avut un accident auto destul de complicat din care am ramas fara permis pe o perioada nedeterminata, am sa incerc sa va povestesc ce s-a intamplat pe scurt.
Pe vremea respectiva lucram ca sofer de livrari mancare si in drum spre client am ramas fara frane la masina respectiva (vreau sa precizez ca nici frana de mana nu functiona). Am ajuns la o intersectie cu un indicator STOP la care trebuia sa dau prioritate trecatorilor, nu am reusit din cauza problemei tehnice a masinii si m-a lovit o masina din partea stanga destul de grav. In urma coliziunii masina care m-a lovit a fost proiectata catre trotuar, marginea drumului aproape lovinduse de doi pietoni de pe trotuar. Masina mea a fost dauna totala fiind un Matiz plus ca cu o zi inainte expirase si asigurarea RCA a masinii (masina a fost proprietatea firmei unde am lucrat) si la interventia politiei eu am iesit vinovat pentru neacordarea prioritatii. (nu au gasit urme de franare pe asfalt si degeaba incercam sa-i explic ca nu mai aveam frane la masina). Accidentul s-a petrecut in Brasov si masina mea a fost pusa pe platforma de firma si trimisa la Bucuresti la sediul principal si din cauza asta politia nu a reusit sa o inspecteze dupa accident. Mentionez ca masina pe care lucram fusese reparata inainte cu o luna cu tot la partea problemei a franelor, mai tarziu am aflat de la firma ca masina nu mai avea frane din cauza conductei care a fost gasita fisurata. Cam atat pe scurt.
In urma accidentului mi s-a deschis dosar penal de cercetare si a fost anulat permisul meu de condus pe o perioada nedeterminata. Procesul de la politie a fost solutionat si inchis. Procesul meu cu soferul masinii plus cu firma unde am lucrat este in curs si acuma.
Am avut si dovada de circulatie de 15 zile de la momentul accidentului, care nu a mai fost prelungit. Din 2015 nu a mai condus fiind plecat din tara si nu am mai avut nevoie sa conduc unde am lucrat. Permisul meu se afla la politie si acuma, daca mai este acolo.
Intrebarea mea este in ce conditii as putea sa imi recuperez permisul auto? Se poate sa fie permisul meu anulat de atunci de tot sau si acuma figureaza ca si permis suspendat? Trebuie sa-mi dobandez din nou cunostintele mele pentru permis la o scoala de soferi? Care sunt procedurile pentru recuperarea permisului in cazul asta? Multumesc foarte mult si daca e ceva neclar va stau la dispozitie!

Alte discuții în legătură

Cum procedez mai departe? vioavram vioavram Buna! Sotul meu a avut un eveniment rutier acum un an la popasul Stana Costesti dintre Barlad si Vaslui. Popasul respectiv se afla dupa o curba si ai ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Accident produs din cauza neacordarii de prioritate popamdl popamdl buna! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. acum cateva zile am avut un accident: dintr-o benzinarie de pe partea dreapta a carosabilului a \"tasnit\" ... (vezi toată discuția)