avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct se stinge prin neuz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct se stinge prin neuz

"Dreptul de uzufruct se stinge prin neuz - neexercitarea prerogativelor posesiei şi folosinţei asupra bunului care constituie obiectul uzufructului duce la stingerea acestui drept; termenul general de stingere a uzufructului prin neuz este de 10 ani"
Este posibil sa ma folosesc de acest articol din lege intrucat uzufructuarul (tatal meu) nu se foloseste de acest drept de 12 ani si are domiciliul la alta adresa .
Ce sanse sunt in instanta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ddctools , utilizator 18:25, 22 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru recomandare.
Art. 746-1 litera e la ce se referă ?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc încă odată pentru clarificări și vă rog dacă se poate încă o clarificare,
In această speță dacă se aplica vechiul cod civil ,
uzufructul se poate cesiona ?
nuda proprietate se poate înstrăina (cu/fara acordul uzufructuarului) ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu uzufructarul valina2015 valina2015 Buna seara! sa va spun povestea mea. Acum 6 ani am obtinut o suma frumoasa de bani( dintr-un castig, la care si el a fost prezent), si am decis sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)